Gezellig samen lessen. Foto aangeleverd.

Zaterdag 29 oktober viert Sursum Corda haar eeuwfeest! 100 jaar oud, maar nog altijd erg jong. Samen muziek maken zorgt voor verbinding, blijkt als je naar het orkest kijkt.

Vriendinnen Saar (11) en Janna (11) zijn de jongste meiden op de bugel. Ze hebben al drie jaar samen bugelles van onze hoogkoper docent Rianne Schoemaker. Het samen lessen bevalt de dames wel. Saar: “Het lijkt me veel gezelliger dan alleen lessen.” Je kan ook veel van elkaar leren geven ze aan. Janna: “Saar is beter in de noten lezen en de melodietjes en ik in de hoogte, dus dan kunnen we elkaar een beetje aanvullen.” Thuis wordt er geoefend op de muziek van les en de muziek van de fanfare, de ene week wat vaker dan de andere week. Vooral een moeilijke partij of een héél leuk liedje worden erbij gepakt. Samen oefenen vinden de meiden leuker, zoals bij Jong Sursum.

Sinds twee jaar spelen Janna en Saar met opleidingsorkest Jong Sursum mee. Dit is op vrijdagavond, voorafgaand aan de repetitie met het grote orkest. Saar: “Ik vind het leuk om bij Jong Sursum te spelen, je kan leuk samen spelen en als iedereen dan een andere partij heeft, dan klinkt het toch leuker dan wanneer je alleen speelt.” Janna is het hier mee eens: “Het is leuk om zelf muziek te maken en leuk hoe het dan samen klinkt. Heel gezellig is het ook met de anderen. Lekker kletsen en grapjes maken.”

Precies zoals het er bij het grote orkest ook aan toe gaat. Samen muziek maken zorgt voor verbinding. Na de zomervakantie zijn Saar, Janna en ook Luke en Jan mee gaan repeteren met Sursum Corda. Na Jong Sursum schuiven ze ook nog aan bij het grote orkest en spelen ze tot de pauze mee. Met zoveel nieuwe aanwas blijft het 100-jarige korps een jonge, bloeiende vereniging.

Zaterdag 29 oktober staat het Jubileumconcert op het programma, een debuut voor deze jonge muzikanten. Om 19.30 uur gaat de deur van de Gereformeerde Kerk open en om 20.00 uur start de muziek. De entree is gratis, wel wordt er een collecte gehouden. Feest mee met deze jonge, oude vereniging. We zien u graag!