maandag 20 mei 2024
spot_img

11 mei: Reddingbootdag KNRM

Het seizoen 2019 is begonnen. De toeristen fietsen en lopen over onze dijken en de horizon van het IJsselmeer vult zich met zeiltjes. De KNRM Andijk heeft de winterperiode gebruikt om nieuwe opstappers op te leiden en veel te oefenen met onze collega’s van Medemblik.

Een van onze opstappers is Egbert Schaft. Hij is eigenaar van Restaurant & Cafetaria ’t Skaffie. Zodra de pieper gaat nemen zijn collega’s de zaak over en heeft hij zijn handen vrij om aan boord te stappen van Reddingboot ’t Span. Afhankelijk van het soort calamiteit kan hij in korte tijd weer terug naar zijn zaak. Het werk van de vrijwilliger is natuurlijk niet vrijblijvend. Mensen en dieren in nood rekenen op de komst van de KNRM. Het zijn niet alleen booteigenaren die hulp geboden krijgen, alles en iedereen op en om het water heeft weleens onvoorziene hulp nodig.

De doordeweekse bezetting van reddingboot ‘t Span blijft een aandachtspunt. Daar waar wij in de avonden en in de weekenden voldoende bemanning hebben is het tijdens kantooruren minimaal. Kent u een geschikte kandidaat die juist tijdens kantooruren binnen 10 minuten op ons station kan zijn? Tip ons of neem contact op met onze Schipper! (schipper@andijk.knrm.nl of 06 13 66 44 52)

Rabobank Clubkas Campagne 2019
KNRM Andijk ontvangt geen subsidie en draait op giften. Daarom doen wij mee aan de Rabobank Clubkas Campagne voor West-Friesland. Bent u als klant van de Rabobank gemachtigd om te stemmen dan zijn wij u erg dankbaar wanneer u ons wilt steunen, dit kan tot 14 mei.

Uitnodiging voor Andijk en onze donateurs
Op 11 mei organiseren wij onze jaarlijkse Reddingbootdag. De dag is vrij toegankelijk en er zijn leuke activiteiten georganiseerd. Donateurs hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om mee te varen op Reddingboot ’t Span, ook voor u is er een mogelijkheid om mee te varen. Word donateur (nu of op 11 mei) en maak kennis met onze bemanning, het station en de boot. Stel vragen en dompel jezelf onder in de wereld van de redders van de KNRM. Ons adres is Nieuwe Haven 8, Andijk.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen