vrijdag 12 april 2024
spot_img

11 t/m 16 mei 2020: collecteweek Longfonds

Van 11 t/m 16 mei is de collecte van het Longfonds. Dit jaar gaan we vanwege het coronavirus niet langs de deuren, maar collecteren we online. Met de opbrengst maken we doorslaggevend longonderzoek mogelijk. Dat is nu meer dan ooit nodig.

Corona beneemt ons de adem
Het coronavirus maakt in één klap duidelijk hoe belangrijk je longen voor je leven zijn. Het Longfonds strijdt voor 1,2 miljoen mensen met een longziekte én voor iedereen die blijvende longschade overhoudt aan het coronavirus. Door informatie te verstrekken en een luisterend oor te bieden. En door doorslaggevend onderzoek naar longherstel mogelijk te maken.

Vrij ademen
Babette van Daal is één van onze online collectanten. Toen ze 30 jaar was, kreeg ze te horen dat ze ernstig longemfyseem had. Die ziekte beschadigde haar longen zo erg dat er nog maar één redmiddel was: donorlongen. Gelukkig heeft ze die gekregen. Ze kan weer vrij ademen! Voor alle mensen met een longziekte heeft ze een droom: “Ik hoop dat we in de toekomst longweefsel kunnen herstellen. Want vrij ademen gun ik iedereen.”

Steun ons onderzoek naar longherstel
Help ook mee! Geef aan de online collectant, scan de QR code of ga naar longfonds.nl
Geef om onze longen.


Doneer nu.
Scan de QR code met de camera van uw telefoon of met uw mobiel bankieren-app en kies zelf het bedrag.

Alvast bedankt voor uw gift, namens 1,2 miljoen mensen met een longziekte.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen