Foto aangeleverd

Het debuutalbum van poptrio McChicks was in 2009 één van de meest opmerkelijke releases van vaderlandse bodem en maakte grote indruk op de Nederlandse muziekwereld.

Het trio wordt gevormd door Tessa Boomkamp (drums/zang), Astrid Akse (gitaar/zang) en Phaedra Kwant (bas/zang).
Deze drie doorgewinterde, conservatoriumgeschoolde musici bundelden hun krachten en richtten McChicks op om hun eigen popstukken ten gehore te brengen. Zij worden geroemd om hun verbluffende vocale vakwerk en eigen sound. Dit is een mengeling tussen pop, rock, Westcoast en country met sterke close-harmonies. Van aaibaar en gevoelig tot stevig en funky.

Hun individuele talenten als uitmuntende instrumentalisten, vocalisten en componisten bleven niet onopgemerkt. Zo werkten zij als sessiemuzikanten in de pop-, jazz- en theaterwereld met artiesten als Marco Borsato, Claudia de Breij, Lois Lane, Krystl, Normaal, Edwin Evers, Mathilde Santing, Waylon, Fréderique Spigt en de 3J’s.
Als McChicks speelden zij als support act bij Marco Borsato en Normaal. In 2013 arrangeerden zij werk van Veldhuis & Kemper voor hun jubileumprogramma ‘Onder De Douche’ en tourden zij met de heren door het land.
Ook treden zij elk jaar op in Griekenland en in Groot-Brittannië en Duitsland timmeren de McChicks ook aardig aan de weg.
In 2018 verschijnt hun langverwachte tweede album.

Bezetting:
Astrid Akse – zang, gitaren
Tessa Boomkamp – zang, drums
Phaedra Kwant – zang, basgitaar, contrabas

Zorg dat je er bij bent, dit mag je niet missen! Zaterdag 12 mei bij Club Jazz&Pop in Cultura Andijk.
Aanvang: 22.00 uur, deur open 21.00 uur
Entree € 7,50/Donateurs 65+ /€ 5,=. Onder 25 jaar gratis maar wel geldig IDbewijs mee nemen.