woensdag 24 april 2024
spot_img

1e editie Special Olympics evenement in gemeente Medemblik!

Op 8 september 2019 vindt het Special Olympics Nationaal Evenement plaats in de gemeente Medemblik. Tijdens dit toernooi, voor mensen met een verstandelijke beperking, staan de sporten handbal en skeeleren (100, 300, 500, 1000 m en 100m met rollator) op het programma. Daarnaast zijn er voor deze doelgroep ook nog een aantal andere sportieve activiteiten georganiseerd.

Het Special Olympics Nationaal Evenement geeft sporters de kans om boven zichzelf uit te stijgen en te stralen op een podium. Een podium die hen meer zelfvertrouwen en zelfrespect geeft. De wedstrijden vinden plaats in Sport- en Wellnesscenter de Dars en op de Sjoerd Huismanpiste van Radboud Inline Skating. Onder toeziend oog van enthousiast publiek gaan de sporters de sportieve strijd met elkaar aan.

Het evenement wordt georganiseerd door Team Sportservice West-Friesland in samenwerking met handbalvereniging SEW en Radboud Inline Skating onder auspiciën van Special Olympics Nederland. De gemeente Medemblik maakt dit evenement financieel mogelijk.

Scoor je eigen PR en maak kennis met verschillende sporten!
Niet alleen de sporters hebben deze dag de kans om te stralen. Alle mensen met een verstandelijke beperking uit de regio West-Friesland kunnen tal van leuke en sportieve activiteiten beleven. Tussen 10.45 en 15.30 uur kan iedereen zijn/haar eigen PR scoren met de speciale fittest, een gezond drankje bij elkaar fietsen op de smoothiefiets of op de foto met één van de mascottes.

Of maak kennis met een (nieuwe) sport tijdens één van de clinics. Van 11.00 tot 11.45 uur wordt een Hiphop workshop gegeven in de groepsleszaal van de Dars. Tussen de wedstrijden door geeft handbalvereniging SEW een rolstoelhandbalclinic van 12.00 tot 12.45 uur in de Olympiahal van de Dars. De Boulers geven van 13.30 tot 14.15 uur een clinic Jeu de Boules bij de Sjoerd Huismanpiste. En van 14.30 tot 15.15 uur is er een clinic g-tennis in de Dars. Voor de clinics dient men zich vooraf aan te melden.

Deelnemen & vrijwilligers
Mensen die willen deelnemen aan de clinics kunnen contact opnemen met Rosa Schouten van Team Sportservice West-Friesland. Tel: 0229-287700, mail: rschouten@teamsportservice.nl.

Voor dit evenement zijn vrijwilligers voor diverse functies van harte welkom! Aanmelden kan via Team Sportservice West-Friesland.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen