maandag 22 juli 2024
spot_img

20 jaar Reikipraktijk ‘Liefde voor Jezelf’

Ingrid Bakker-Schukking uit Wervershoof is Reiki Master. Haar praktijk ‘Liefde voor Jezelf’ bestaat 20 jaar. Een bijzondere mijlpaal die de aandacht verdient. Net als jij. Gun jezelf wat extra liefde en ontvang jubileumkorting op een behandeling.

Ingrid is 57. In arbeidstermen al ‘op leeftijd’ maar ze oogt veel jonger. Zou dat de liefde voor haarzelf zijn?
‘Ja, dat is wel een rode draad, maar net als zoveel mensen heb ik ook moeten leren houden van mezelf. Het is een bewustwordingsproces. De jaren ervaring als Reiki Master hebben daar een belangrijke rol in gespeeld.’

Hoe kwam je met Reiki in aanraking?
‘Mijn moeder had een Reiki cursus gedaan en vond dat wel iets voor mij. Ik zei: maar dat doe ik toch al? Het voelde voor mij al zo als heel natuurlijk om bij iemand een hand op te leggen om pijn of verdriet te verzachten. Het was tijd om me te professionaliseren. Na de opleiding leerde ik in de praktijk steeds weer verder. Een cliënt helpt mij ook. We zijn spiegels voor elkaar.’

Wat doe je als Reiki Master voor je cliënten?
‘Ik ben een kanaal voor energie; een doorgeefluik. Via handoplegging neem ik blokkades weg. Een bijkomende methode is Access Bars. Daarbij help ik via drukpunten op het hoofd oude patronen los te maken. Het helpt mensen om zichzelf terug te vinden, de balans te herstellen zodat ze zelf krachtiger in het leven staan en eigen keuzes kunnen maken.’

Doen veel mensen dat niet?
‘Nee, velen doen te vaak wat een ander wil. Ze worden geleefd door de maatschappij. Dat gaat knellen, je komt in de knoop met jezelf. Omdat je niet luistert naar je eigen gevoel.’

Jouw cliënten erkennen dat ze iets mogen veranderen?
‘Ja, ze komen vaak als ze zich depressief voelen of een burn-out hebben. Soms ook met vage lichamelijke klachten. De oorzaken die daaronder liggen komen vaak voort uit emotie. Ik help ze de pijn los te laten. Door blokkades weg te nemen gaat energie weer stromen. Het sterkt het zelf genezend vermogen van de mensen. Na behandeling zijn ze blijer en gelukkiger.’

Hoe laat jij zelf los?
Ik ben zangeres en heb jarenlang blokkades kunnen wegzingen. Geluid is ook energie en het hielp me op de juiste frequentie te komen, in balans. Nu help ik mezelf ook via Reiki en door te zwemmen met dolfijnen.

Je organiseert ook dolfijnreizen?
‘Ja, voor een vakantie vol heling en plezier. Dat is zo mooi aanvullend op Reiki. Net als ik geven dolfijnen onvoorwaardelijke liefde. Zonder te oordelen. Ik heb met een kleine groep al diverse reizen naar Egypte gemaakt. Magisch was dat. Ik word er zo blij van als ik mensen kan helpen. Dan is mijn dag geslaagd.’

Jubileumkorting
Ontvang jubileumkorting op een Reiki en Access bars behandeling.
Informeer naar de mogelijkheden via 0228-58 34 80.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen