dinsdag 27 februari 2024
spot_img

200 jaar Wervershoof: In processie naar de St. Werenfriduskerk

Aanstaande zondag vangt een feestelijk jaar aan voor Wervershoof en omstreken. We vieren dat gemeente Wervershoof 200 jaar geleden is ontstaan. Het jubileumjaar begint in het van oorsprong katholieke dorp, met een kerkdienst voorafgegaan door een processie. U bent van harte welkom op het Raadhuisplein waar burgemeester Streng om 9.45 uur zal starten met een toespraak.

Na de toespraak door burgemeester Streng zet de stoet zich in beweging door de Dorpsstraat richting de kerk. Uiteraard ontbreken de bruidsmeisjes niet en ook zullen de misdienaars en misdienettes ruim vertegenwoordigd zijn, met wierook, schellen en lantaarns. Ook lopen een aantal groepen in de processie mee, waaronder een groep agrariërs, diverse koren en de groep Wervershoofse Vrouwen Samen. Zij worden voorafgegaan door een drager met betreffende vaandel. Voor de muzikale klanken zal fanfare St. Cecilia deel uitmaken van deze historische en unieke processie.

Speciale 200 jaar Wervershoof-vlag
Heeft u de speciale 200 jaar Wervershoof-vlag al aangeschaft? Verkrijgbaar voor € 5,00 bij de plaatselijke middenstand. Het zou fantastisch zijn om deze dag de nieuwe vlag aan de gevel te hangen in het dorp, en dan met name aan de Dorpsstraat, waar de processie langskomt.

Vrijwilligers verzorgen programma
Alle voorbereidingen zijn gereed voor de processie en de kerkmis. Alle koren hebben hun uiterste best gedaan om hun liederen zo goed mogelijk te laten klinken. Oude kostuums zijn afgestoft, gewassen en gestreken om tijdens de processie terug te gaan in de tijd. Leuk en spannend tegelijk. Vele vrijwilligers werken hard, om alles op tijd af te krijgen! Ook de voorbereidingen voor evenementen later dit jaar, zijn in volle gang.

We steken een kaarsje op voor mooi weer op zondag 7 mei a.s. om 9.45 uur bij het Raadhuis. Wij zien jullie graag in grote getale, in optocht tijdens de processie en in een bomvolle kerk, genieten van een prachtige kerkmis.

Stichting 200 jaar Wervershoof

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen