maandag 24 juni 2024
spot_img

25 jaar Manshanden Trekkers en Werktuigen

Dit is dé plek waar het allemaal begon. Aan de Dijkweg 322 op Andijk startte Peter Manshanden 25 jaar geleden met de verkoop van Russische tractoren. Dat was het begin van het bedrijf in trekkers, werktuigen, tuin-en parkmachines zoals het er nu staat.
Peter vertelt hoe het ooit begonnen is. “ Eind jaren 80 heb ik een tijd gewoond en gewerkt in Rusland, Oekraïne en de Baltische Staten. Daar was ik beland vanuit mijn werk voor een zaadbedrijf. Op een gegeven moment wilde iemand suikerbietenzaad van ons kopen, of eigenlijk ruilen voor nieuwe Russische tractoren. Ik wilde de tractoren hier aan de Nederlandse importeur verkopen, maar die wilde ze niet.” Peter Manshanden kreeg de opmerking ‘dat hij ze nooit zou verkopen’ en zag daarin voldoende uitdaging om dat juist wél te gaan doen. “Mijn verhaal klopte, ik kende de tractoren goed en had ze dan ook vlot verkocht. Dat was het begin.”

Eigen import
Toen de muur viel en de grenzen open gingen veranderde er veel. Er kwamen meerdere aanbieders op de markt en handel werd langzaam minder. “Daarop ben ik ongeveer 15 jaar terug zelf minitractoren gaan importeren uit Japan. Gebruikte minitractoren, met slechts heel weinig uren op de teller. De compacte tractoren worden o.a. gebruikt in de rijstbouw en dus maar enkele keren per jaar ingezet. Je kunt dat vergelijken met de situatie hier op een fruittelers bedrijf. Een groot deel van de tijd heb je de machine niet nodig. Daarna komt een periode dat je niet zonder het apparaat kunt, maar dat is een relatief korte periode. Terwijl de tractoren zonder problemen echt flink wat uren werk kunnen leveren.” Een tractor alleen kan niet zo veel. Heel vaak gebruik je een tractor in combinatie met een werktuig erachter. Die verkoopt Manshanden ook. Zowel voor gebruikte als voor nieuwe trekkers en werktuigen bent u hier aan het juiste adres.

Dealerschap Husqvarna, Iseki en Solis
Het officiële dealer schap van Husqvarna is in handen van Manshanden. Van gazonmaaiers tot kettingzagen, bladblazers alles is te koop. Husqvarna biedt een heel breed programma, zowel accumachines, elektrisch als benzine motoren. Ook heeft Manshanden het Officiële dealer schap van de tractormerken Iseki en Solis.

Nieuwe ontwikkelingen
“De afgelopen 25 jaar heb ik dit werk met veel plezier gedaan en voorlopig geniet ik er nog steeds van. De nieuwe ontwikkelingen volg ik op de voet, want het verandert hard. De kwaliteit, capaciteit van accugereedschap gaat met sprongen vooruit. Daarbij komen dan voordelen zoals gebruiksgemak, minder milieubelasting en minder geluidsoverlast. Een accumachine maakt vaak tot wel 70% minder lawaai. Je kunt je voorstellen dat op vakantieparken de bezoekers een bladblazer op accu echt wel kunnen waarderen!”

Manshanden, Trekkers en Werktuigen, Tuin- en parkmachines vindt u aan de Dijkweg 322, Andijk.

Meer informatie:
www.manshandentw.nl
info@manshandentw.nl of
0228-59 74 10

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen