maandag 24 juni 2024
spot_img

28 januari 2018: HUBO Kaagloop

Op zondag 28 januari organiseert IJsclub De Noord in Wervershoof de 31ste editie van de HUBO Kaagloop. Onder hardlopers is de loop geliefd vanwege het snelle en mooie parcours die de afstanden van 5 en 10 kilometer kent. Het startschot van de HUBO Kaagloop is om 11.30 uur bij het ´t Eiland nabij sportpark De Westrand in Wervershoof. Voorafgaand is er een kinderloop die start vanaf 10:00 uur.

De HUBO Kaagloop is een evenement met tijdregistratie. De ronde is volledig verhard. De wedstrijdloop van 10 KM loopt deze ronde van 5 KM 2 maal. Het parcours gaat over het fietspad langs de West-Friese Omringdijk en vervolgens dwars door de dorpskern van Wervershoof. De 5 KM loop is een recreatieve loop en de 10 KM een wedstrijdloop waar in verschillende categorieën voor de prijzen wordt gestreden. Bij de mannen: jonger dan 40 jaar, tussen 40 en 55 jaar en ouder dan 55 jaar. Bij de vrouwen zijn 2 categorieën: jonger dan 35 jaar en ouder dan 35 jaar. Aanvullend is er nog een prijs voor de snelste Wervershover (man en vrouw).

”Dat het snelle parcours in trek is bij de lopers, blijkt wel uit de grote deelname de laatste jaren en ook aan de deelname van een groot aantal regionale (sub)toppers. Het parcours record op de wedstrijdloop van 10 KM is scherp bij zowel de heren als de dames”, aldus Sjaak Bakker, de voorzitter van de IJsclub.

De prijsuitreiking is rond 13:00 uur in de kantine van voetbalvereniging VVW. Voorafgaand is een loterij met leuke prijzen voor hardlopers!

Kinderloop
De start voor de kinderloop is om 10:00 uur en is voor kinderen van het basis onderwijs (t/m groep 8). Er wordt in 4 categorieën om de 15 minuten gestart. Onder begeleiding is er een gezamenlijke warming-up.

Inschrijving
Wie mee wil doen met de HUBO Kaagloop kan zich tot en met vrijdag 26 januari online inschrijven of op de dag zelf inschrijven tot circa 11:00 uur in de kantine van voetbalvereniging VVW. De kosten voor deelname aan deze wedstrijd bedragen € 6,00 bij online inschrijven en € 7,50 op de dag zelf. Alle overige informatie en praktische zaken zijn te vinden op www.kaagloop.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen