vrijdag 24 mei 2024
spot_img

50 jaar beëdigd agrarisch makelaar en taxateur

9 augustus 2023 – een uniek jubileum want Jaap Kwantes is dan 50 jaar beëdigd makelaar en taxateur. Jaap, een enthousiaste toch rustige man, vertelt vol passie over zijn werk, weet duidelijk waar hij over praat en heeft kennis van zaken. Jaap vertelt: “De agrarische tak waar ik in gespecialiseerd ben klinkt misschien hetzelfde als een woningmakelaar maar het is een heel andere materie.”

Familiebedrijf
“Bijna 100 jaar bestaat ons familiekantoor en daar ben ik trots op! In 1934 was het vader Frans die zich inschreef als –zoals men dat toen noemde- commissionair in bloembollen. Gert – mijn broer – sloot aan bij onze vader en samen werkten zij onder de naam F. en G. Kwantes. Zij deden naast bloembollen ook onroerend goed en ik heb als jongeman veel van hen geleerd.

In 1969 verhuisde ik voor de liefde naar Soest, waar ik in het onroerend goed aan het werk ging voor Martin Nefkens. Daar werd de aanvraag voor beëdiging als makelaar en taxateur gestart. In 1972 keerden ik en mijn vrouw Frances terug naar Andijk en nam ik samen met broer Gert het bedrijf van vader Frans over en bedreven een volledig agrarische makelaardij. Op 9 augustus 1973 kon ik officieel de eed afleggen bij de arrondissementsrechtbank in Alkmaar en wijzigden Gert en ik in de jaren ’70 de naam van het kantoor naar Kwantes Makelaardij. Vanaf 1980 zette ik het kantoor alleen voort kantoorhoudende in het toenmalige winkelcentrum. Toen ons gezin in 1983 verhuisde naar de huidige locatie aan de Middenweg werd daar ook kantoor gemaakt. Frances en ik zijn inmiddels weer verhuisd en woont mijn oudste zoon met zijn gezin in het huis.”

Wat er op je pad komt
“Van boerenbedrijven die wilden verkopen, stoppen of werden overgenomen. Van land dat werd verkocht of werd aangekocht, van melkquota tot stikstofproblematiek. Van onteigening tot mediation en advies. Van taxaties tot herontwikkeling zoals het WFO terrein en het glastuinbouwgebied. Dat in de herfst van mijn werkzame jaren door rechters wordt gevraagd naar mijn expertise vind ik eervol. Eigenlijk vind ik alle facetten van het vak leuk. Het is afwisselend en vraagt altijd om parate kennis van wet- en regelgeving. Met genoegen kijk ik terug op 2004 toen ik door agrarische collega’s uit het vakgebied werd voorgedragen en uitgeroepen werd tot agrarisch makelaar van het jaar.”

De toekomst
“Na 27 jaar alleen gewerkt te hebben werd in 2000 onze oudste zoon Jorg mede eigenaar. Hij beheerst de kamer Wonen en Bedrijfsmatig vastgoed. Prachtig om samen met hem full-service aan het werk te zijn. Sinds 2017 is Frans, de zoon van mijn broer Gert in ons kantoor werkzaam. Een aantal jaar geleden hebben Jorg en zijn partner Maureen het kantoor overgenomen. Onze jongste zoon Sil had de ambitie niet en is fysiotherapeut van beroep. Ik vind het een mooie wetenschap dat het kantoor voortgezet wordt en sindsdien doe ik het rustiger aan. Hoewel ik de pensioengerechtigde leeftijd voorbij ben, moet ik toegeven dat ik nog niet wil stoppen. Mijn vak is geen werk maar een levensstijl, ik kan het niet laten.”

Hier vindt u ons
Kwantes Makelaardij is al drie generaties lang een familiebedrijf gespecialiseerd in de verkoop en aankoop van woningen, bijzondere objecten, bedrijfsmatig vastgoed en agrarisch vastgoed en gevestigd aan de Middenweg 9, 1619 BL Andijk.
Bereikbaar via telefoonnummer 0228- 59 22 44 of e-mail info@kwantesmakelaardij.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen