donderdag 13 juni 2024
spot_img

66e veiling Sarto op 9 maart

Vaste prik op de 2e vrijdag in maart is de jaarlijkse veiling Sarto. De opbrengst van de 65e veiling was ruim € 35.000! Dat betekende een flinke financiële ondersteuning voor 26 instellingen!

Ook dit jaar weer proberen we een prachtige opbrengst aan het eind van de veilingavond bekend te kunnen maken. Aan de 600 koopjes zal het niet liggen. Wat een variatie in aanbiedingen. Bekijkt u de catalogus voor de veiling maar eens met aandacht en verbazing.

Dit jaar is er b.v. een bezoek mogelijk aan de boortoren naar aardwarmte aan de Nieuwe Dijk op zaterdag 17 maart. Een uniek aanbod, nu kan het nog. Het is de bedoeling dat deze boortoren tot eind maart in werking is. Dit koopje wordt aangeboden door de “buurman” van de boortoren: bollen/bloemen bedrijf Niels Kreuk aan de Kadijkweg. Mocht u belangstelling hebben en meegaan dan is er eerst koffie met gebak bij dit bollenbedrijf en wordt er verdere uitleg gegeven over het gebruik van duurzame energie. Aansluitend wordt de boorlocatie bezocht. Geboord wordt daar tot een diepte van zo’n 2200 meter diep waarna water van zo’n 80 graden Celsius opgepompt wordt. Via een buizenstelsel wordt dit water naar 9 deelnemende bedrijven, ongeveer 130 ha. glas, binnen een straal van 6 km gepompt. Men hoopt zo op een gasbesparing van 50 %. Eén van de deelnemende bedrijven is paprikateler ‘Kwekerij Andijk’. Na het bezoek aan de boortoren gaat de excursie verder op dit bedrijf. Ook hier wordt weer uitgebreide uitleg gegeven over de kwekerij. Al met al een uniek en leerzaam koopje, een bijzondere drie in één ervaring in vier uur tijd!

Het veilingbestuur is druk bezig er weer een geweldige avond van te maken. Van harte welkom aan alle leden van verenigingen die subsidie krijgen en iedereen die de gemeenschap van Andijk een warm hart toedraagt, of gewoon zin heeft in een prima verzorgde prachtige avond! Nogmaals welkom allemaal!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen