maandag 22 juli 2024
spot_img

7 t/m 17 maart: Week van het Christelijke Boek bij boekshop Josia

Van 7 tot en met 17 maart organiseert boekshop Josia de Week van het Christelijke Boek 2018. In deze periode ontvangt elke consument bij aanschaf van tenminste € 12,50 aan boeken het actieboek Zeeglas, geschreven door Els Florijn (Uitgeverij Mozaïek). Boekshop Josia sluit met deze promotiecampagne aan bij de landelijke Boekenweek die jaarlijks wordt georganiseerd.

Actieboek Zeeglas
Als de grootmoeder van Julie sterft, laat ze haar iets na waar niemand van wist: haar appartement in Parijs. Zeventig jaar heeft het op slot gezeten en zijn de spullen onaangeroerd blijven staan. Niemand is er binnen geweest. Julie gaat in Parijs op zoek naar het verhaal achter het overhaaste vertrek van haar grootmoeder. Waarom kon ze niet meer in de stad leven? Wat was er in de oorlogsjaren gebeurd? Als ze dagboeken van haar grootmoeder vindt, ontrafelt het verleden zich langzaam maar zeker tot een ontluisterende ontknoping.

Els Florijn
De schrijverscarrière van Els Florijn begon in 2002 toen ze een verhalenwedstrijd won van Uitgeverij Kok en het Reformatorisch Dagblad. Na haar romans Laatste Nacht (2003) en Schaduw van de wolf (2006) volgde in 2010 Het meisje dat verdween, dat werd uitgeroepen tot ‘Beste Christelijke Roman 2011’. In maart 2017 verscheen haar nieuwste roman Rode Papaver. Florijn werd geboren in Utrecht, groeide op in Scherpenzeel en is nu met man en kinderen woonachtig in Bilthoven.

Light for the World
Tegelijk met de verschijning van de papieren versie van Zeeglas, verschijnt ook een gesproken versie en een exemplaar in braille. Dit is een gevolg van de samenwerking tussen BCB en Light for the World. Deze stichting maakt lesmaterialen in gesproken vorm en braille. Zo krijgen blinden in ontwikkelingslanden de kans om hun talenten te ontplooien.

De Week van het Christelijke Boek is een initiatief van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB). De campagne stimuleert het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van christelijke boeken.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen