zondag 23 juni 2024
spot_img

7000 km in 7 dagen, met -40!

Zaterdag 20 januari was het dan eindelijk zo ver: de start van de Navigate North 2018 en het vertrek van de All Round Navigators (Hans en Lisanne Brouwer). Enkel één locatie was bekend: het Russische Moermansk, want er moest een visa worden aangevraagd.

Elke dag kregen de teams (meerdere) coördinaten waar ze in de snelste tijd en/of de kortste afstand naartoe moesten rijden, om op die manier punten te verdienen. Onderweg konden er ook bonuspunten worden verzameld, of mochten er juist coördinaten niet worden aangedaan.

Via Duitsland, Denemarken, Zweden en Finland werd via een indrukwekkend wit landschap de Russische grens bereikt. Vooraf waren de teams geïnstrueerd wat vooral niet te doen: niet lachen, geen grapjes en geen stroopwafels aanbieden. De realiteit viel reuze mee, het duurde “slechts” een kleine 4 uur en er werd ons zelfs met een glimlach een goede reis toegewenst.

Gelukkig mochten we Rusland ook weer verlaten (wij snappen waarom er zoveel Russen in Idioten op de Weg zitten!) en ging de reis via Noorwegen verder. Na meer witte bosweggetjes, -40, rendieren, sleehonden en ijsmeren kregen we de laatste coördinaten: het Duitse Flensburg.

Helaas sloeg op 120 kilometer voor de finish het noodlot toe en kwam het avontuur vroegtijdig ten einde. De auto had dusdanige panne, die zelfs automonteur Hans niet kon verhelpen. Moed zonk ons (en het thuisfront) in de schoenen, niet finishen betekende geen punten voor de deeletappe. Punten die hard nodig waren om de tweede plaats in het klassement te kunnen behouden!

Hans en Lisanne met de trofee. Foto aangeleverd

Groot was dan ook de opluchting toen bleek dat de All Round Navigators met een handjevol punten de nummer 3 op afstand hadden weten te houden! Zo werd dit prachtige avontuur van vader en dochter bekroond met een tastbare herinnering: een trofee voor de tweede plek!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen