maandag 15 juli 2024
spot_img

8 november: Dorpsraad Andijk informatieavond

Dorpsraad Andijk informatieavond over drugs- en alcoholgebruik onder jongeren – Te hard rijden in Andijk
De Dorpsraad Andijk houdt op donderdag 8 november a.s. een openbare informatieavond in dorpshuis Centrum speciaal voor ouders/verzorgers over het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren en over de vele klachten die de dorpsraad de afgelopen weken heeft ontvangen over het te hard rijden in het dorp.

Alcohol & Drugs
Ronald Rein van Link-Projecten zal hierbij de plaatselijke/regio situatie belichten en iemand van Brijder Jeugd zal informatie verstrekken over diverse middelen. Voor ouders is het goed om te weten wat er zoal te koop is, waar ze op kunnen letten en hoe ze in gesprek kunnen gaan. Wat zijn trends onder de jeugd en wat wordt er zoal gebruikt?
LINK wil graag ouders versterken. Hoe herken ik het bij mijn kind? Waar loop je als ouder tegenaan, welke hulp is er eventueel en waar kun je die vinden?
Drugsgebruik onder jongeren lijkt steeds normaler te worden, hoe kun je als ouder toch regels opstellen? Daarnaast wil LINK ouders op de hoogte brengen van de mogelijkheid om, met ondersteuning van de gemeente, een voorlichting in de eigen buurt te krijgen.

Te hard rijden in Andijk
Wijkagent Huub Essen zal deze avond ingaan op te hard rijden in Andijk. De Dorpsraad heeft in de afgelopen weken tientallen klachten ontvangen van inwoners van Andijk over te hard rijden op de Kleingouw, Dijkweg, Middenweg, Dijkgraaf Grootweg, Horn en in de wijken Zuid en de Klamp. Samen met VVN en de gemeente worden de klachten geanalyseerd en verder onderzocht.
Verkeersdeskundige Wim Floor zal op bepaalde onderwerp ingaan, zoals de inrichting van de weg in relatie tot (te) hard rijden. De avond wordt geleid door Gerrit van Keulen.

Het eerste kopje koffie/thee wordt je door de dorpsraad aangeboden!

Waar: Dorpshuis Centrum
Wanneer: Donderdag 8 november.
Tijd: 19:30 uur
Dorpsraad Andijk

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen