dinsdag 21 mei 2024
spot_img

8 t/m 20 oktober: Klasse Kampioenschappen Kolven

De Koninklijke Nederlandse Kolfbond organiseert 2 x per jaar voor haar leden een kampioenschap. In het voorjaar is dit het Nederlands Kampioenschap Kolven, waar alle verschillende klassen voor het eindklassement kunnen kolven. In het najaar wordt het Klasse Kampioenschap georganiseerd. Binnen het kolven is er op basis van prestaties een klasse-indeling gemaakt. Via deelname aan de z.g. 30 slagen wedstrijden kunnen spelers door hun resultaten promoveren of degraderen. Ook de uitslagen bij de kampioenschappen tellen hierin mee.

De kampioenschappen worden bij toerbeurt toegewezen aan de verschillende kolfbanen in ons land. Dit jaar mogen de Andijker kolfverenigingen De Vrouwenkliek en Onder Ons in hun clubhuis Cultura de organisatie verzorgen. Na maanden van voorbereiding worden op 8 oktober de eerste ballen geslagen.
Het kampioenschap begint met de dames; zij strijden in de eerste week om het kampioenschap in de 5 verschillende klassen. Zaterdag 13 oktober wordt vanaf 13.30 uur de finale gespeeld.
De week daarna strijden de heren om de titel in de verschillende klassen. De finale voor de mannen is op 20 oktober vanaf 13.30 uur. In de beide weken wordt er op de vrijdag niet gekolfd vanwege een andere zaalbezetting.
Het belooft, zoals gebruikelijk, weer een spannende strijd te worden, waarin er voor de kolvers in de verschillende klassen kansen liggen voor outsiders om het kampioenschap 2018 in de wacht te slepen.
De toegang is gratis!!! Een mooie gelegenheid om de kolfsport eens van dichtbij mee te maken. U bent van harte uitgenodigd in Cultura.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen