vrijdag 24 mei 2024
spot_img

85 jaar bestaan Vrouwen van Nu Andijk West

In november 1937 is onze vereniging opgericht als Plattelandsvrouwen, maar anno 2022 – 85 jaar na dato – zijn we als vereniging bekend onder de naam Vrouwen van Nu.
We vonden dat we dit jubileum maar met een diner/buffet moesten gaan vieren. Nagenoeg alle leden konden aanwezig zijn en we hadden afgelopen woensdag een volle zaal in Cultura. Gelukkig was er nog ruimte ingedeeld voor onze uitgenodigde plaatselijke zangeres Eva Lena van den Braber. Ze studeert en woont in Rotterdam, zodat je dit tijdig moet inplannen.
Bescheiden cadeautjes horen ook bij een jubileum, zoals de gift van een lid voor de kosten van het drukken van ons jaar programma-boekje. Van de afdeling Oost een geldelijke bijdrage en bonbons die we na de maaltijd hebben uitgedeeld.

Voorgerecht
Voor we gaan eten zingt Eva Lena enkele liedjes, zoals Desperado. Het voorgerecht wordt leuk geserveerd op een etagère: Gevuld eitje, wrap, broodje zalm, mini loempia en huzarensalade. Ook stokbrood met kruidenboter staat op tafel. Peter en crew weten ons te verrassen met een glaasje (pompoen-) soep. Intussen is het warme buffet klaargezet zodat we daar ook aan kunnen beginnen. Eva doet tussendoor nog weer enkele liedjes. Uiteraard kan ijs toe niet ontbreken.
Onze complimenten aan de keuken en bediening van Cultura. Ook nu is er weer ruimte voor de liedjes die Eva heeft uitgekozen waaronder ‘Jolene’ van Dolly Parton en ‘Me and Bobby McGee’ van Janis Joplin.

Aan het einde van de avond kregen we een leuke (door het bestuur) versierde kaars in pot met aansteker gezellig mee naar huis. Zo sluiten we muzikaal ons jubileum jaar af en bedanken we Eva Lena voor haar leuke bijdrage.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen