maandag 20 mei 2024
spot_img

9e Huttendorp Andijk groot succes

Op de boerderij! De weergoden waren de kinderen uit Andijk goed gezind, geen spatje regen tijdens het bouwen en spelen. Dat hebben we kunnen zien, binnen 2 dagen stond het Huttendorp terrein vol met boerderijen, kippenrennen en landbouwvoertuigen.

Dankzij de opbouwploeg stond donderdag het veld vol pallets, waren de plekken voor de hutten netjes klaargelegd en stonden de tenten allemaal weer keurig overeind. Het zwembad stond er ook al en de strobalen vormden het decor van het grote podium. In de grote tent stonden de kinderen al vroeg te trappelen van ongeduld om met hun hut te gaan beginnen. Ze moesten wel even wachten tot na de officiële opening door wethouder Dirk Kuipers van de Gemeente Medemblik.
Na de opening schalden de boerderij liedjes uit de speakers en waren de eerste contouren van West-Friese stolpen en trekkers al snel te zien.

Van bouwen krijg je honger en boeren kunnen flink eten, dat krijg je natuurlijk van dat buiten werken. Gelukkig was ons catering team ook weer fanatiek aanwezig en werden de vele vrijwilligers en kinderen voorzien van lekkers, eten en drinken. Veel kinderen wisten ook al snel de weg te vinden naar de groente en fruit kraam, waar appels, bananen en snack tomaatjes voor iedereen klaar lagen.

En dat al dat harde werken resultaat oplevert heeft u tijdens de open avond kunnen zien. Boerderijen (nog net niet riet gedekt), kippenrennen, paardenstallen en vele landbouwvoertuigen sierden het huttendorp terrein. Er waren door de jury natuurlijk prijswinnaars aangewezen maar voor ons waren alle kinderen echte winnaars. Daarnaast heeft iedereen ook heel erg genoten van de fantastische optredens. Na wederom een onrustige nacht met de bovenbouw hebben op zaterdag de kinderen van de onder- en middenbouw nog heerlijk gespeeld. Springkussens, brandweerspel, hoefijzerwerpen en rijden met de paardentram waren een paar van de mogelijkheden.

We kijken terug op heel gezellig Huttendorp!! Alle deelnemers en vrijwilligers heel erg bedankt!
Graag tot volgend jaar, dan vieren we 10 jaar Huttendorp Andijk.
Bestuur Stichting Huttendorp Andijk

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen