dinsdag 21 mei 2024
spot_img

A.O.W. Jeugdschaatsers behalen schaatsvaardigheidsdiploma

Afgelopen zaterdag, 9 december, hebben 75 kinderen uit Andijk-Onderdijk-Wervershoof hun fel begeerde schaatsdiploma behaald. In het dorpshuis in Onderdijk hebben alle kinderen hun diploma (A t/m D) mogen ontvangen.

Om dat prachtige diploma te kunnen behalen moesten al deze kinderen 10 maal op een vroege zaterdagmorgen per bus richting de ijsbaan ‘de Westfries’. Daar werden de kinderen begeleid door schaatstrainers van de 3 dorpen en werden ze getraind om schaatsvaardigheden onder de knie te krijgen. Want ook bij het schaatsen is alles in begin best moeilijk.

De kinderen werden in 4 groepen verdeeld, elke groep met 2 trainers die dan alle 10 keer bij die zelfde groep blijven trainen wat voor vele kinderen veel vertrouwen geeft. Ook wordt gekeken wat het kind al zelf kan en wat niet zodat alle groepen op het zelfde niveau hun training afleggen. Het is verplicht dat alle kinderen een helm dragen die ook nog een kleur heeft van die groep zodat alle kinderen weten wat hun groep is.

Er zijn op de ijsbaan meerdere verenigingen actief. Al die verenigingen hebben 100 meter ijs beschikbaar waar al deze oefeningen gedaan worden. Wel mogen de kinderen als ze het schaatsen redelijk onder de voet hebben de hele ronde van 400 meter schaatsen.

Het is prachtig om te zien dat alle kinderen na 10 zaterdagen vol van passie en vallen hun geweldige vooruitgang laten zien. Vol trots en met een kleur op hun wangen schaatsen deze kinderen op die laatste zaterdag hun rondes op de ijsbaan ‘de Westfries’ en waar ze in het begin een beetje bang zijn gaan ze nu als de ‘BRANDWEER’ over dat ijs. Ook voor al de trainers is het een pracht om al deze kinderen blij en gelukkig te zien.

Natuurlijk dankt de IJsclub Andijk al deze mensen die zich vrijwillig inzetten. We feliciteren al deze kinderen van harte met het behalen van hun fel begeerde diploma.

Mocht de vorst echt toeslaan verwacht de IJsclub Andijk jullie op onze ijsbaan ‘de Toemer’ gelegen aan de Kleingouw.

Het opgeven voor deze ijstrainingen voor uw kind kan pas plaatsvinden in 2024 en kan via de site van het jeugschaatsen A.O.W.

Lid worden
Mocht u nog geen lid zijn van de IJsclub Andijk maar dat wel willen geef u dan zo snel mogelijk op.

Ook bent u van harte welkom om ns tijdens een vorstperiode te helpen met hand/spandiensten.
Opgeven: 0228-591556 of 06 -41451610

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen