woensdag 24 april 2024
spot_img

Aan besturen van verenigingen/stichtingen in Andijk

Op 1 juli 2021 treedt de WBTR ( Wet bestuur en toezicht rechtspersonen) in werking. De WBTR is bedoeld om bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren. De overheid wil met de wet voorkomen dat wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, zelfverrijking, misbruik van posities en andere ongewenste activiteiten verenigingen en stichtingen schaden.

Helaas blijken zaken als ‘een greep uit de kas’ en ‘vriendjespolitiek’ vaker voor te komen dan velen denken. De wet gaat dat tegen door procedures en verantwoordelijkheden met elkaar te bespreken en vast te leggen. Veel besturen zijn echter hiervan nog niet op de hoogte. Door onvoldoende informatie en zeker ook door de beperkingen van de coronatijd, is deze taak bij veel besturen blijven liggen.

Het bestuur van de Schoof belegt daarom op donderdagavond 17 juni om 19.30 uur een informatieavond voor belangstellende verenigingen en stichtingen over dit onderwerp. In een kort tijdsbestek wordt verteld wat de WBTR inhoudt en deelt de Schoof haar ervaringen zodat uw vereniging/ stichting zijn/haar voordeel hiermee kan doen.

Op deze avond is ook notariskantoor Mantel & Voors vertegenwoordigd om informatie te geven over de eventuele aanpassingen van de statuten, vereist door de WBTR. Als u deze informatieavond wilt bijwonen, verzoeken we u dit voor 10 juni 2021 door te geven. Het is raadzaam om in ieder geval 2 bestuursleden af te vaardigen. Aanmelding kan via de mail: micheal@deschoof.nl Deze avond zal voldoen aan de dan geldende coronaregels. Hierbij wordt er geanticipeerd op geplande versoepelingen. Mochten de beoogde versoepelingen uitblijven voor het mogelijk maken van deze avond, zullen we een nieuwe datum overleggen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen