maandag 20 mei 2024
spot_img

Aanstormend fotograaf en schrijver Annemiek Abbekerk naar Dijkpop

Pas 17 jaar is deze enthousiaste jonge dame. Ze weet echter al heel goed wat ze wil bereiken in haar leven. Als schrijver ziet ze haar boeken graag in de schappen liggen van grote boekenwinkels en als fotograaf ziet ze haar foto’s graag gepubliceerd in bijvoorbeeld de krant.

Dat gaat natuurlijk niet vanzelf en dus trok Annemiek Abbekerk uit Andijk de stoute schoenen aan en stapte op de Andijker af. “Heel graag fotografeer ik tijdens concerten – bands en publiek- dus Dijkpop vast leggen op de gevoelige plaat leek mij een geweldige uitdaging. Ik probeerde een perspas te regelen, maar dat lukte niet. Wel gaf de organisatie mij de tip contact op te nemen met de redactie van de Andijker. Misschien dat er een soort samenwerking kon zijn?” Zo gezegd, zo gedaan en Annemiek heeft haar eerste opdracht nu dus binnen. Voor de Andijker zal zij Dijkpop op 7 juli 2018 vastleggen, voor en achter de schermen. “Zo blij met deze geweldige kans die ik krijg en ik ga er vanuit prachtige foto’s bij de Andijker aan te leveren.”

Liever niet voor de camera
“Zelf ga ik niet graag op de foto. Ik sta liever aan de andere kant van de camera,” vertelt Annemiek. “Deze hobby heb ik opgepakt ruim een jaar geleden. De fotocamera van mijn oom mocht ik enige tijd lenen en ik was zo blij met de resultaten dat ik meteen gespaard heb voor een eigen camera. Met spaargeld en verjaardaggeld is mijn Canon 750D met extra lenzen inmiddels aangeschaft en een dierbaar bezit geworden.”

Opleiding Media en Redactie
Annemiek rond bijna het eerste jaar af van de opleiding Media en Redactie die zij volgt in Amsterdam. “Dat gaat hartstikke goed en ik vind het er ook erg leuk. Mijn hobby’s fotograferen en schrijven sluiten perfect aan bij de opleiding.

Momenteel heb ik een website waar ik een paar van mijn foto’s als een soort portfolio laat zien. Maar daar moet ik echt meer werk van gaan maken, want inmiddels heb ik alweer zoveel leuke dingen gedaan. Ook uit de serie van Dijkpop 2018 zal ik een aantal foto’s plaatsen op mijn website. Hopelijk is de reactie op mijn foto’s zo leuk, dat ik vaker gevraagd ga worden om concerten vast te leggen. Dit zou wel eens enorme boost kunnen geven aan mijn carrièreplan,” lacht Annemiek.

Schrijver van boekenreeks
Annemiek heeft haar hobby fotografie aardig op de rit en gaat die de komende tijd uitbouwen. Wie een leuke opdracht voor haar weet mag haar altijd benaderen en wie weet wat daar verder uit voort komt? Daarnaast heeft ze een andere passie waar ze zich volop voor inzet. “Inmiddels is mijn derde boek klaar. Drie jaar terug was er een eerste boekje van 38 pagina’s en dat smaakte echt naar meer. Nu is mijn derde boek net uit en dat telt maar liefst 250 pagina’s! Ik geef hem uit in eigen beheer. Het boek gaat over een meisje dat een DJ ontmoet, ze wil graag met hem op de foto. Daarna neemt het verhaal een prachtige wending en volgt een grappige twist op het eind.”

Mensen kunnen het boek ‘Mijn droomleven’ bestellen via abbekerkboeken@hotmail.com of voor andere vragen/foto opdrachten annemiekab@hotmail.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen