maandag 22 april 2024
spot_img

Aardappelen met jus

Leuke stukjes schrijft u in de Andijker, zegt iemand tegen me.
Dank u wel, reageer ik.
Maar, gaat zij verder: Kunt u ook stukjes schrijven zonder dat het over God gaat?
Tsja…

Stukjes zonder God.
Is dat zoiets als aardappelen zonder jus?
Natuurlijk niet. De Andijker staat vol met lezenswaardige stukjes zonder God.
Niets mis mee.
Maar een dominee vragen om niet over God te beginnen is als een timmerman in huis halen die geen hamer mag gebruiken. Of tegen de winterschilder zeggen dat hij je kozijnen mag komen verven, maar zonder kwast.

Waarom schrijf ik over God?
Niet omdat ik pretendeer veel over God te weten. Maar omdat ik geloof dat God veel over jou en mij weet.
God weet hoe ons leven het beste geleefd kan worden.
Hij kent als ‘Fabrikant’ van de wereld de gebruiksaanwijzing ervan.
En die kunnen we terugvinden in de bijbel.

Wij lezen vaak de gebruiksaanwijzing niet. Onlangs waste ik een trui. Tot mijn schrik kwam hij als een plank uit de was. Veranderd in maatje kindertrui. Had ik het wasvoorschrift maar bekeken. Alleen handwas… Maar ik meende het beter te weten.

Wie een waardevol leven wil leiden doet er wijs aan raadgevingen van de Schepper over geloof, hoop en liefde in praktijk te brengen. Die drie dingen brengen je leven op smaak zoals jus doet bij de aardappelen.

ds.Koos Staat

 

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen