woensdag 17 juli 2024
spot_img

Ab van ’t Hof slaat Qatar even over!

Het Nederlands voetbalelftal heeft zich geplaatst voor het Wereldkampioenschap dat eind dit jaar in de Arabische Emiraten gespeeld gaat worden. Al sinds 1974 bezoekt de Andijker Ab, als enthousiaste en bont uitgedoste oranje supporter vrijwel alle EK’s en WK’s. “Maar deze sla ik over!”

Ab gaat altijd verkleed als vrouw, in het oranje en met ‘een flinke bos hout voor de deur’. In een land als Qatar, waar vrouwen onderdrukt worden, verwacht hij zo uitgedost dan ook niet binnen te komen. Daarnaast is het hem daar veel te heet. “Dan mag er airco zijn ín het stadion, er buiten zeker niet!

Mensenrechten
Dat arbeidsmigranten flink worden uitgebuit rondom de bouw van de stadions, zo danig dat o.a. Amnesty International melding maakt van de schending van mensenrechten, is nóg een reden om niet te gaan.

Support blijft
Het WK gaat Ab volgen, net zoals velen, achter een tv scherm. “We hebben een mooi team en goede spelers, hoewel de laatste twee wedstrijden niet om over naar huis te schrijven waren. Maar supporter blijf ik. Dit keer dan maar vanaf de bank!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen