woensdag 24 april 2024
spot_img

ABZ Seeds Plantenverkoop Goede doel via click en collect

Vorig jaar gooide het coronavirus alle plannen nog overhoop en werd de traditionele plantenverkoop bij ABZ Seeds helaas afgelast. Dit jaar kon de aardbei plantenverkoop in aangepaste vorm gelukkig wél doorgaan. Via click en collect kon men zich voor tijdsloten inschrijven en het gewenst aantal planten doorgeven. De bestellingen stonden alvast klaar, de klanten betaalden gepast en de complete bestelling werd contactloos in de achterbak van de auto neergezet.
“We zijn blij dat we door alle voorbereidingen kunnen terug kijken op een dag die op rolletjes liep. We waren compleet uitverkocht.” kon Ilona Smith van ABZ Seeds melden.

De cheque voor de Nierstichting wordt overhandigd
aan Gerben van de Wetering

Goed doel bekend
De opbrengst van de plantenverkoop was bestemd voor meerdere goede doelen. Een deel van de opbrengst was voor de Nierstichting in het kader van een collectieve roei activiteit via de sportschool van Gerben de Wetering uit Andijk. Het andere deel was voor KNRM Andijk voor een nieuw overlevingspak, zeer belangrijk voor reddingsacties op het IJsselmeer. ABZ Seeds heeft voor dit overlevingspak nog extra geld bijgelegd, afkomstig uit de aardbeiverkoop van de afgelopen maanden.

Klaar voor de start
Het startsignaal om 09.30 uur voor de roeiers van de Nierstichting was tevens het startsein voor de plantenverkoop en werd gegeven door wethouder Harry Nederpelt van de Gemeente Medemblik. De wethouder kwam zijn bestelling via click en collect ophalen met een duurzame elektrische Fiat. De voorspelde regen bleef gelukkig lang uit en de laatste bestelling werd afgerekend om twee uur ‘s middags.

De cheque voor de KNRM, afdeling Andijk

Mooie opbrengst
Het is een geslaagde dag geworden! Er kwamen veel leuke reacties, van zowel de vrijwilligers waarvoor de opbrengst bedoeld was, als van de plantenkopers. Blije reacties op hun bestelling én we mochten veel complimenten ontvangen voor de organisatie van de verkoop via click en collect. De cheques met mooie bedragen konden direct overhandigd worden aan beide Andijker initiatieven. Het team van ABZ Seeds was blij om op deze wijze weer iets te mogen betekenen voor mensen die actief zijn voor goede doelen, in deze regio.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen