dinsdag 23 juli 2024
spot_img

ABZ Seeds wint Noviteit Award op internationale plantenbeurs Duitsland

Aardbeien als witte sneeuw en rode rozen

De aardbeiplant F1 Summer Breeze Snow van ABZ Seeds uit Andijk, is vorige week op de internationale planten beurs IPM in Essen, Duitsland uitgeroepen tot de winnaar IPM INNOVATIE VAN HET JAAR in de categorie „patioplanten“.

Volgens de jury een echte duizendpoot, zowel een aantrekkelijke bloeiende plant als een smakelijke traktatie voor terras en balkon. De ‘Summer Breeze Snow’ is bij uitstek geschikt voor de stadstuin. De ongewoon grote, semi-dubbele bloemen komen aantrekkelijk boven het gebladerte uit.
Dit is dan ook wat de decoratieve waarde van deze aardbei zo interessant maakt.

De dubbele, sneeuw-witte bloemen geven niet alleen veel kleur op het balkon van de consument, maar ook als bonus de hele zomer lang heerlijk smakende aardbeien.

De in het najaar van 2019 geïntroduceerde Summer Breeze Snow won begin januari al de 3e plaats bij de Glazen Tulp uitreiking, van bloemenveiling Royal Flora Holland in Aalsmeer, in de categorie “tuinplanten”.

Summer Breeze Snow vormt een goede combinatie met Summer Breeze Rose, de rode dubbelbloemige variant die veel weg heeft van een echte rode roos.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen