maandag 27 mei 2024
spot_img

Acht vuilniszakken zwerfvuil langs een stuk van de Dijkgraaf Grootweg

“We zijn op de Dijkgraaf Grootweg aan de slag gegaan, vanaf de Gedeputeerde Laanweg tot aan de Cornelis Kuinweg hebben we 8 (acht!) volle vuilniszakken met zwerfvuil gescoord! Voor 99.99% zaken, zoals blikjes en flesjes waarvoor geen statiegeld geheven wordt”, meldden een paar deelnemers aan de landelijke Opschoondag van afgelopen zaterdag aan de Dorpsraad Andijk. “Geweldig wat zij gedaan hebben. Hierdoor is een hoop troep opgeruimd!”, aldus een woordvoerder van de dorpsraad, “Er zouden meer mensen dit moeten doen!”

Zwerfvuil
”Je ziet het helaas overal op het dorp dat mensen en schoolgaande jeugd dingen achteloos weggooien. Opvallend is ook dat veel automobilisten op de terugweg naar huis hun wagen nog even ‘opruimen’ door de blikjes, flesjes en andere troep vanuit de auto in de berm gooien”, aldus een woordvoerder van de dorpsraad. “Kennelijk wil men niet de moeite nemen de troep thuis in de klikobak gooien.”

De dorpsraad ziet het liefst meer mensen die willen meedoen aan de landelijke Opschoondag: “We begrijpen best dat je de rotzooi van een ander opruimen niet bepaald een leuke bezigheid kunt noemen, maar het is wel de plek waar we wonen, werken en leven. Ouders zouden hun schoolgaande kinderen er ook op moeten wijzen lege zakjes chips, lege flesjes en blikjes niet lukraak weg te gooien maar in de blikvanger of thuis of op school in de vuilnisbak. Hopelijk zijn er volgend jaar meer Andijkers die mee willen doen aan de landelijke Opschoondag!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen