dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Achtste editie van de Dutch Lily Days

Tijdens de achtste Dutch Lily Days van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 juni zet De Jong Lelies samen met dertien bedrijven uit de leliesector de deuren open voor vakgenoten. Relaties uit binnen- en buitenland krijgen de gelegenheid om in enkele dagen tijd een compleet beeld van de Nederlandse lelie-industrie te krijgen.

Belangrijk exportproduct
De bloembollensector heeft haar wortels in Nederland met een marktaandeel van ± 60% van de wereldproductie in bloembollen, terwijl de Nederlandse handelsbedrijven 85% van de wereldhandel voor hun rekening nemen. Het aansprekende assortiment en de diepgaande kennis van bloembollen en bolbloemen heeft Nederland een voorsprong gegeven, die moeilijk in te halen is door andere landen. De exportwaarde van de sector bedraagt ± 600 mln. euro, waarvan ruim 55% naar landen buiten de Europese Unie wordt verstuurd. Naar schatting 250 miljoen daarvan komt voor rekening van de leliesector.

Graadmeter
De Dutch Lily Days is een belangrijk en succesvol evenement voor De Jong Lelies en de gehele lelie-industrie. Tijdens deze dagen showt De Jong Lelies het volledige aanbod van het eigen veredelingsprogramma. Het is een goede graadmeter om te bepalen of de soorten vanuit de eigen veredeling voldoen aan de wensen van de klant.

Kleurencombinaties
Veredelaars steken nog meer energie in de verbreding van het assortiment. Consumenten en vakhandel zoeken het in de lelieteelt vooral in nieuwe kleurencombinaties. Met name twee- en driekleurige variëteiten kunnen rekenen op een zonnige toekomst. Ook de opmars van dubbele lelies en stuifmeelvrije varianten zet zich door in het komende jaar. Met de globalisering van de leliehandel wordt de bruikbaarheid van de bloem een ander issue dat aan belang wint: lelies worden over steeds grotere afstanden getransporteerd en mogen niets aan sierwaarde of houdbaarheid inboeten.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen