dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Actie ‘Doe mee, geef je punt van DE’ een succes: ruim 2,5 miljoen punten!

In de laatste weken voor de Kerst liep de actie ‘Doe mee, geef je punten van DE’ van de Lionsclub Opmeer-Medemblik in samenwerking met de Voedselbank West-Friesland. En de West-Friezen hebben zich van hun goede kant getoond. Nog niet eerder werden er in deze regio zoveel punten gedoneerd. Het puntenaantal van 1 miljoen uit 2022 werd dit jaar ruimschoots overtroffen. Er werden ruim 2,5 miljoen punten opgehaald. Goed voor naar schatting ca. 4000 pakken koffie voor de klanten van de voedselbank.

De actie was simpel. Haal je gespaarde punten bij elkaar en stop ze in de verzamelbox op een van de vele inzamelpunten. Je kunt de voedselbank niet nóg makkelijker steunen. De extra gemaakte boxen, de mooie aandacht in de lokale media én de mond-op-mond reclame deden de rest. Het betekende vervolgens een enorme klus.
Met acht man kregen we die niet in 1 dag gesorteerd en geteld. Alles met elkaar kostte het de vrijwilligers van de Lions en de Voedselbank ruim honderd uur sorteren, bundelen en tellen om de eindstand op te maken. Met genoemd fantastisch resultaat. Dat zal volgend jaar niet makkelijk te overtreffen zijn. Maar wie weet. Volgend jaar is de actie weer terug. Dus spaar vooral weer verder voor dit mooie doel.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen