donderdag 18 april 2024
spot_img

Actie Oranje Fonds om verbinding zichtbaar te maken

Een symbool voor alle mensen die anderen een warm hart toedragen. Dat is de vlam. Iedereen kan de raamsticker gratis aanvragen. Met dit kleine gebaar laten we aan elkaar zien dat niemand er alleen voor hoeft te staan.

Met de campagne Niemand Alleen vragen we met de vlam aandacht voor mensen die naar elkaar omkijken en de verbinding opzoeken. Voor de mensen die klaarstaan voor anderen. “Het nieuws van gisteravond heeft grote impact op ons allemaal. De maatregelen die nu worden genomen zijn noodzakelijk, maar zorgen ook voor onmacht, verdriet en eenzaamheid. We leven in een tijd waarin het soms moeilijk is lichtpuntjes te zien. Maar die zijn er, volop”, zegt onze directeur Sandra Jetten. “Het is een heel zwaar jaar voor velen, maar het heeft ons ook laten zien hoeveel mensen bereid zijn iets voor een ander te doen. Maar daar staan de tijdlijnen niet vol mee.”

Positief collectief gevoel
“Daarnaast zien we dat de bereidheid iets voor een ander te doen heel groot is, maar dat veel mensen niet weten hoe ze iets kunnen bijdragen. Door zo’n raamsticker aan te vragen kunnen mensen uitdragen dat niemand er alleen voor moet staan in onze samenleving. Zo vestigen we aandacht op een positief collectief gevoel. Als iemand langs jouw raam loopt die diezelfde sticker heeft hangen, weet diegene: daar woont iemand die er net zo over denkt als ik. Dat creëert verbondenheid.”

Inspiratiegids
Iedereen die de raamsticker aanvraagt krijgt ook een inspiratiegids met tips om iets voor een ander te doen. “Zo vind je in de gids bijvoorbeeld een lijst van landelijke vrijwilligersorganisaties die nu vrijwilligers nodig hebben. En er staan andere concrete tips in die direct toepasbaar zijn. Zo willen we mensen handvatten geven om naar eigen inzicht iets te kunnen betekenen voor een ander.”

Gedicht
De vlam verbeeldt warmhartigheid. Het geeft licht in de duisternis en straalt warmte uit. Sproken word artist Justin Samgar heeft met het symbool als uitgangspunt het gedicht ‘Niemand alleen’. “We hopen hiermee voor mensen een vertrekpunt te vormen. Zodat ze op hun eigen manier ervoor kunnen zorgen dat niemand er alleen voor hoeft te staan. Of dat nu in een klein of groots gebaar zit. Impact maakt het hoe dan ook.”

U kunt de sticker gratis aanvragen op: www.oranjefonds.nl/vlam

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen