woensdag 26 juni 2024
spot_img

ACTIE Stappenplan van de Werkgroep tegen laagvliegroutes boven Andijk

Tijdens de drukbezochte informatieavond in Andijk zijn er goede suggesties gedaan voor het vervolg. Sowieso de petitie ondertekenen digitaal: stop laagvliegroutes boven West Friesland

1. Er is te geen informatie gekomen vanuit de Overheid dus heeft de werkgroep een email opgesteld naar de minister van Nieuwenhuizen en naar de kamercommissie van de tweede kamer Infrastructuur. Deze voorbeeldbrief kan men van de website van Progressief West Friesland afhalen en mailen naar: cie.iw@tweedekamer.nl

2. Nu al het Meldpunt, klachtenlijn (Bewoners aanspreekpunt Schiphol) mailen of met Schiphol/contact: klachtenformulier invullen, omdat het al drukker luchtverkeer en vrachtvliegverkeer is boven Andijk. Beschrijf precies wanneer, waar en hoelang de geluidsoverlast was, welke data) Bijv elke avond rond 22 uur een lawaaig russisch vrachtvliegtuig.

3. App downloaden; flightradar 24.com. Daarop is precies te zien welke vliegtuigen overvliegen en hoe hoog ze vliegen.

4. De MER gaat uitkomen (milieurapportage) Een verkorte publieksvriendelijke versie zal op de website staan t.z.t.evenals een reactie erop.

5. De tweede kamer commissie Infrastructuur gaat een plenair debat houden over Lelystad airport. Wij stellen voor om daar met een bus bewoners heen te reizen en ook een petitie overhandigen.

Maria Weeber gaat 22 februari naar Zwolle met alle actiegroepen van de laagvliegroutes om een proefvlucht op 18oo meter te filmen. De overheid regelt dit.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen