maandag 22 april 2024
spot_img

Acupunctuur: ook voor overbelaste spieren, hooikoorts, angsten en stress

Na een zonnige zomer rollen we langzaam de maand september in. De vakanties zijn ten einde, we gaan weer aan het werk en pakken het sporten weer op. Maar zo bizar als het jaar 2020 voor ons is geweest, niemand weet wat er nog gaat komen. Ook bij ons in de praktijk zijn de veranderingen duidelijk merkbaar. Waar we normaal rond deze tijd veel mensen met chronische pijnklachten zien, komen er nu ook veel mensen (met angst) voor hoesten / verkoudheid.

Hooikoorts of chronisch hoesten en Corona-testen
Voor me zit Yuri. Hij is net 20, heeft vaak hooikoorts en een hoestje. Hij weet eigenlijk niet beter dan dat hij regelmatig even moet hoesten. Tot voor kort geen probleem, maar nu is hij al twee keer door zijn collega’s naar huis gestuurd voor een Corona-test. Beide keren was de uitslag negatief.  Hij is ondertussen bij de KNO-arts geweest en daar kwam niets uit. Hij voelt zich een beetje machteloos en wil niet steeds naar huis gestuurd worden. Dit zien we helaas steeds vaker bij mensen die chronisch hoesten of andere longproblemen hebben. Voorheen kon je zonder problemen even hoesten, maar nu krijg je meteen verwijtende blikken. Begrijpelijk, maar ook heel vervelend. Al na de eerste behandelingen heeft Yuri veel minder hooikoortsklachten. Hij heeft zelfs een heerlijk weekend in het bos gehad zonder klachten en was daar heel verbaasd over. Gedurende de volgende behandelingen verdwijnt zijn hoest meer en meer naar de achtergrond en verbetert zijn weerstand. Wij zien een gelukkige 20-jarige die weer gewoon zijn werk kan doen.

Eindelijk verbetering van rugklachten
Na Yuri komt Susan. Susan heeft al jaren rugproblemen en komt regelmatig voor een behandeling om de pijn te reduceren. Ze reageert goed op de behandelingen en is daar erg blij mee. “Ik merk duidelijk verschil. Voordat ik met de behandelingen begon, lag ik vaak op bed en kon heel weinig doen waardoor mijn wereld steeds kleiner werd. Ik ga er nu vaker op uit en kan iets van mijn dag maken. Uiteraard zal ik altijd rekening moeten houden met mijn rug, maar het is ontzettend fijn dat ik eindelijk iets heb gevonden wat wèl helpt”! Op de vraag of ze voor ons even wil poseren, zegt ze volmondig: “Ja. Ik laat graag zien hoe Roy en Els werken met de Acugraph en ik zie graag de vorderingen in de grafiek.”.

Bij zowel Yuri als Susan, kunnen we met de Acugraph inzichtelijk maken welke meridianen problemen geven. Wij kijken naar de specifieke bijbehorende meridianen. Hierdoor kunnen we een op maat gemaakt behandelplan toepassen.

Pijn snel reduceren
Eén van de kwaliteiten van acupunctuur is dat we pijn meestal snel kunnen reduceren. Met acupunctuur behandel je niet de pijnlijke plek, maar de corresponderende punten die je bijvoorbeeld bij de onderarmen kunt vinden. In een serie van zes behandelingen zien we vaak dat de pijn afneemt tot acceptabele proporties. Daarna overleggen we of verdere ondersteuning nog nodig is.

Ben je benieuwd of acupunctuur ook iets voor jou kan betekenen, fysiek of mentaal? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek / intakegesprek via www.praktijkacure.nl/ afspraak-maken of neem contact op met: 0228 – 511517. Blijf niet te lang lopen met klachten en gun jezelf de vrijheid om weer vooruit te gaan. In veel gevallen komt acupunctuur voor vergoeding in aanmerking, check dit bij je zorgverzekeraar.

Praktijk Acure, Els Ligthart en Roy Grevelt

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen