dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Afscheid Anita Bonnema, afsluiting kinderboekenweek

19 oktober j.l. namen de kinderen van de Bangertschool afscheid van hun directeur Anita Bonnema. Na 9 jaar met veel plezier op de Bangert te hebben gewerkt, slaat zij haar vleugels uit en wordt directeur op de Hoeksteen in Enkhuizen. Een school die ook onder het bestuur van SKO West-Friesland valt, maar dan tweemaal zo groot is.

De kinderen namen afscheid middels een gezamenlijk toneelstuk, die bedacht en voorbereidt was door twee collega’s en theatermaker Henk Smits.

In het toneelstuk kwam alles waar Anita voor stond en wat zij in beweging heeft gebracht aan de orde. B.v. de natuurspeelplaats, de bingoavonden en het feit dat zij op school plaats bood voor mensen uit de omgeving om zich op school te ontwikkelen en veilig te voelen.

Iedere groep had een zang en dansperformance en Anita was zichtbaar verrast en ontroerd met het feit hoe zij werd neergezet.

Donderdagavond hadden de ouders gelegenheid om Anita nog de hand te schudden en dat moment werd tevens aangegrepen om de Kinderboekenweek af te sluiten. Het thema was “Gruwelijk eng” en in alle groepen was te zien waar ze de afgelopen weken aan gewerkt hebben. Om de stap in een klas te zetten was voor sommige kinderen en ouders al een overwinning omdat er i.p.v. de vertrouwde leerkracht, een zombie of een heks in de deuropening stond. Gelukkig weerhield het de vele ouders die van Anita afscheid wilden nemen niet om toch de school binnen te treden. Het werd uiteindelijk een gruwelijk gezellige avond mede door de griezelig enge hapjes die de O.V. serveerde.

We kijken terug op een gruwelijk goede Kinderboekenweek en een goed afscheid van een directeur die hier de nodige “steentjes” heeft bijgedragen, maar toch de overstap maakt naar de “Hoeksteen” in Enkhuizen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen