vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Afscheid Ilse Brouwer van de Bangertschool

Op 20 juli nam Ilse Brouwer, na bijna 34 jaar, afscheid van basisschool De Bangert. Het werd een feestelijke dag met veel bijzondere momenten.

Kleuterjuf met passie
Ilse is begonnen op De Bangert in oktober 1983. Zij had daarvoor haar diploma gehaald aan de KLOS; De opleiding voor kleuterleidsters.

Toen ze begon, waren de kleuters net twee jaar daarvoor verhuisd van Sarto naar de nieuwe kleuterlokalen in het gebouw van de PIUS X school. Dat was reden voor een nieuwe schoolnaam: De Bangert.

Door de jaren heen is zij blijven werken in de kleuterbouw. Dat is waar haar hart ligt, bij de kleuters. Ze heeft zich hierin ontwikkelt tot Jonge kind specialist; een leerkracht met een grote deskundigheid en passie voor het jonge kind.

Naast de zorg en begeleiding voor de kleuters heeft ze met veel ouders een vertrouwensband. Ouders deelden met haar hun twijfels en zorg over hun kind. En zij deelde met hen haar adviezen.
De wijze waarop ze met de kleuters en hun ouders werkt werd tijdens haar afscheid meerdere malen benoemd als: ‘Een juf als een moeder, met een groot hart voor de kinderen en ouders.’

Viering met de schoolkinderen
Het afscheid van Ilse werd gevierd op school. ’s Middags was er in de hal van school een viering. Uit elke groep haalden de kinderen en collega’s op het podium herinneringen aan haar op. Hierbij kwamen diverse anekdotes aan bod. De kinderen herinnerden zich vooral dat hun juf goed was in veters strikken, troost bieden bij verdriet en bemiddelen bij ruzie. Ook zongen de kinderen Ilse toe vanaf het podium met liedjes die ze in hun kleutertijd zelf van haar hadden geleerd.

Boombank
Na schooltijd was er een afscheidsreceptie waarbij vele bekenden van vroeger en nu Ilse geluk wensten.
Anita Bonnema, directeur van De Bangert, sprak haar toe op het schoolplein van kleuters. Ter afsluiting zei ze: ‘Ilse, je hebt hier zo veel herinneringen liggen. Wij willen jou ook graag blijven herinneren.’ Ze nodigde Ilse uit bij de nieuwe boombank waar een vlag van de Bangertschool overheen hing. Ilse mocht deze weg halen. Ze onthulde daarmee, tot haar grote verrassing, een herinneringsplaatje die is bevestigd op de boombank. Dit ontroerde ook de aanwezige familie van Ilse.
Ilse is verhuisd naar Oosterbeek (Gelderland), waar ze samen met haar man woont. Ze is van plan om haar werk als juf daar voort te zetten.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen