dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Afscheid pastor Suidgeest en pastor Koning

Komende zondag is het voor de mensen van de parochie Andijk een bijzondere dag. Na heel veel jaren nemen pastor Suidgeest en pastor Koning afscheid van hun pastorale zorg binnen deze regio.

Veel waardering en bewondering is er voor de grote inzet en betrokkenheid van deze pastores en dat tot op zo’n hoge leeftijd. Pastor Suidgeest, 78 jaar, staat ruim 38 jaar in deze regio (Wervershoof, Andijk, Onderdijk, Zwaagdijk-Oost en Medemblik). Pastor Koning, 82 jaar, is na zijn werk in het onderwijs vanaf 2000 diaken en eerst aanspreekbare pastor voor Zwaagdijk-Oost. Binnen de regio is een waardevolle vorm van samenwerking opgebouwd.

Al meer dan 30 jaar zet pastor Suidgeest zich volop in voor deze regiosamenwerking. Nu hebben de parochies hier veel voordeel van. Het aantal pastores neemt af, maar door de samenwerking moet het toch lukken goede pastorale zorg te blijven geven.
Voor Andijk en Onderdijk is sinds enkele jaren pastor André Dekker de eerst verantwoordelijke, hier komt nu de parochie Zwaagdijk-Oost ook bij. Pastor Peter Piets zal per 1 oktober aangesteld worden voor de parochie Wervershoof en de regio. In Medemblik is pastor van Dril werkzaam.
Van harte bent u uitgenodigd voor de afscheidsviering op zondag 24 september om 10 uur in de parochiekerk (naast Sarto). Na de viering is er in Sarto gelegenheid persoonlijk van pastor Suidgeest en pastor Koning afscheid te nemen. Welkom!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen