dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Al gestemd? Doen!

Heb je al gestemd? Vandaag zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De stembussen zijn open tot 21 uur. Je kunt dus nog te stemmen, bijvoorbeeld bij Sarto of De Klamp. Pak die kans! Twijfel je nog, of weet je niet op wie je moet stemmen? Denk dan aan onze regio.

Geef Westfriesland een gezicht
Een paar weken geleden werd ik gebeld door de krant. Of ik wilde meewerken aan een artikel met alle kandidaten voor de Tweede Kamer uit Westfriesland, die enige kans maken op een zetel. Dat bleken twee mensen te zijn: iemand uit Koggenland voor Forum en ikzelf voor de VVD, zo zei de journalist. Voor een regio waar meer dan 200.000 mensen wonen, is dat niet veel over alle 26 partijen. En dat terwijl het voor onze regio belangrijk is dat we vertegenwoordigd zijn in Den Haag. In Westfriesland gaan we gewoon naar ons werk, zorgen voor onze familie en zijn vrijwilliger bij de lokale sportvereniging. Hard werken, met humor en op z’n tijd een pilsje. Die mentaliteit van aanpakken is onze kracht en maakt onze regio sterk. Maar dat is niet vanzelfsprekend.

Koopkracht, wonen en bereikbaarheid
Het leven wordt duurder, er zijn tekort woningen en reistijden op de weg en met het OV nemen toe. Dat vraagt om lagere belastingen voor de middeninkomens, het sneller bouwen van woningen en investeringen in onze bereikbaarheid. Om die boodschap te verkondigen, is het belangrijk dat iemand van ons meepraat in Den Haag. En dat doe ik graag de komende vier jaar. Voor de mensen die hard werken, maar aan het eind van de maand te weinig overhouden. Voor de mensen die het prima vinden dat wij ons aandeel pakken in het opvangen van migranten, als er ook voor jong en oud gebouwd kan worden op het dorp. En voor de mensen die een goed openbaar vervoer belangrijk vinden, maar zelf de auto nodig hebben voor werk.

Toch nog twijfels? Ga voor een mooie wandeling, het stembureau is dichtbij.

Bas de Wit
VVD (plek 48)

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen