dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Alles in balans is doel Yoga Andijk

Yvonne Jeltes is vanuit haar eigen spirituele interesse de yoga ingerold. “Zelf heb ik mogen ervaren wat yoga voor je kan betekenen, hoe het je kan helpen blokkades op te heffen en je een andere kijk te geven op wat je ervaart. Dat geeft ruimte om beter in balans te komen. ”

“Yoga onderdrukt niet, maar helpt je om je energie te veranderen. Door daarna te beredeneren en te benoemen kun je doorgroeien. Daar wilde ik anderen ook graag bij helpen en zo is de yogaopleiding ontstaan.” Inmiddels geeft Yvonne alweer 25 jaar yogales, waarvan de afgelopen 16 jaar in Andijk.

Spirituele scholing
“Mijn opleiding Raja Yoga ben ik gestart in 1991. Meteen had ik het gevoel dat dit het voor mij was. Spirituele kennis integreren in de praktijk. Mijn hart ligt bij het doorgeven van de verkregen kennis.”

Yoga geschikt voor jong en oud
“Zelf heb ik de keuze gemaakt om te werken met volwassenen en ouderen. Dat is zo gegroeid. Het leven bestaat uit keuzes maken en dit paste het beste bij mij. Toch sta ik volledig achter het idee van yoga geven aan kinderen. Elke school zou ruimte in zijn programma moeten maken voor een stukje meditatie en yoga als het aan mij ligt.” Yvonne licht toe: ”Kinderen krijgen tegenwoordig vaak te maken met scheidingen tussen ouders en hebben drukke schema’s vol sport, muzieklessen en niet te vergeten verwerken van veel (digitale) informatie via social media. Het vinden van innerlijke rust via meditatie kan ze helpen de wereld minder hyper te ervaren.”

Hatha-Yoga en Raja-Yoga
Yvonne geeft les in diverse vormen van yoga en meditatie. “De lessen bestaan uit praktische oefeningen. Het delen van theoretische kennis vind ik ook erg belangrijk. Een les begint met een korte meditatie in stilte. Na een warming up om het lichaam los te maken doen we verschillende houdingen. Tussendoor is er tijd om te luisteren naar het lichaam en de effecten van de oefeningen te voelen in het lichaam.” Yoga gaat om bewustwording. Tijdens de Raja Yoga lessen gaat Yvonne hier uitgebreid op in. De Hatha Yoga lessen zijn meer gericht op de praktische oefeningen. De 50+ Yoga is er in aangepaste vorm.

Yoga is goed voor u
“Het is een manier van leven. Het maakt het lichaam fitter en uw geest kalmer en ontspannen. Yoga helpt het voorkomen en controleren van gezondheids- en emotionele problemen welke kunnen ontstaan tijdens het leven. Het verrijkt uw zelfkennis en kennis van het lichaam. De praktijk zit aan de Dijkweg 194/195 te Andijk. Voor informatie over lestijden en tarieven -als ook meer achtergrond informatie- is op te vinden op de site www.yoga-andijk.nl Via de site kunt u zich ook aanmelden voor een proefles of proefmaand.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen