donderdag 18 april 2024
spot_img

Als de spil van het gezin een tollend hoofd krijgt

Het is heel vanzelfsprekend om als spil van het gezin voor iedereen klaar te staan. De kinderen naar sport en logopedie brengen, helpen op school, ouders helpen met boodschappen en ziekenhuisbezoeken, vijf dagen per week werken. De eerste tijd lukt het prima om alle ballen hoog te houden. Door altijd klaar te staan kun je jezelf snel vergeten en begint vroeg of laat je hoofd te tollen.

Stress en migraine
Emma is 32, heeft een stressvolle baan in de zorg vier dagen per week. Door zieke collega’s draait ze extra diensten. Emma heeft steeds vaker migraine aanvallen en houdt zich met een stevige cocktail van ibuprofen en paracetamol. Ze slaapt slecht en komt moeilijk tot rust. Nadat ze de verjaardag van haar moeder was vergeten was de maat vol. We bespraken haar situatie en de Acugraphscan liet een duidelijke onbalans zien. We gaven haar kalmerende naaldjes. Een week later vertelt ze dat ze beter slaapt en minder vaak migraine heeft.

Overspannen
Carla is 63. Ze werkt vijf ochtenden per week en zorgt voor haar kleindochter van zes die bij haar inwoont. Ze is snel vermoeid. Haar zoon woont vanwege zijn scheiding sinds kort tijdelijk ook bij haar in.  Ze probeert haar zoon zoveel mogelijk te helpen. Ze heeft slapeloze nachten van de hele situatie. Toen haar beste vriendin vertelde dat ze misschien longkanker heeft, knapte er iets bij Carla. Tijdens een emotionele intake vertelde ze “op te zijn”. De Acugraphscan bevestigde het verhaal. We gaven haar kalmerende en ondersteunende naaldjes. Bij tweede consult vertelt ze dat ze zich rustiger voelt en minder vermoeid is.

Burn-Out
Paul van 46 is vader van 4 kinderen. Hij heeft een veeleisende baan en is een echte perfectionist. Sinds vorig jaar was hij naast zijn werk dag en nacht bezig geweest om zijn huis op te knappen. Hij wilde zoveel mogelijk zelf doen maar was na negen maanden uitgeput. Zijn vrouw zag hem nauwelijks en dreigde al met het programma ‘mijn man is klusser’. Hij kon niet meer ontspannen, genieten of rusten. Gesprekken met de bedrijfsarts en psycholoog volgden en ter ondersteuning klopte Paul bij ons aan. Tijdens de intake liet de Acupgraphscan duidelijk te zien dat Paul een echte doener is, maar dat zijn energie op een te laag pitje stond. We plaatsten naaldjes om zijn energie te verbeteren en beter te kunnen ontspannen. Na een week merkte hij al wat verbeteringen.

Maatwerk
Zowel bij Emma, Carla en Paul loopt het hoofd over, toch hebben ze alle drie een andere aanpak nodig. Acupunctuurbehandelingen zijn altijd maatwerk.

In een serie van zes behandelingen zien we vaak dat de klachten afnemen tot acceptabele proporties. Daarna overleggen we of verdere ondersteuning nodig is. Benieuwd of acupunctuur ook iets voor jou kan betekenen? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek / intakegesprek via www.praktijkacure.nl/afspraak-maken of neem contact op met: (0228) 511517.

Blijf niet te lang lopen met klachten en gun jezelf de vrijheid om weer vooruit te gaan. In veel gevallen komt acupunctuur voor vergoeding in aanmerking, check dit bij je zorgverzekeraar.

Praktijk Acure
Els Ligthart en Roy Grevelt

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen