donderdag 18 juli 2024
spot_img

Als de voetjes niet meer van de vloer kunnen …

Sinds de lockdown zit menigeen al wekenlang wanhopend naar buiten te kijken. Onze dagelijkse portie ontspanning missen we al geruime tijd. Gezellig samen uiteten, een filmpje pakken, een heerlijke kaartavond, drie keer in de week sporten en die wekelijkse dansles waarbij je heerlijk met de voetjes van de vloer kon.

Een groot gemis voor iedereen. Zowel voor de geestelijke ontspanning als voor de fysieke ontspanning. We zoeken massaal ons heil in TV kijken, Netflix-bingewatchen en gamen.
In de praktijk zien we dat er een nauwe relatie is tussen mentaal en fysiek welbevinden. Als je mentaal niet lekker in je vel zit, merkt je dat fysieke klachten vaker en heftiger opspelen.

Zo vertelt Corinne van 56, dat ze voorheen last had van haar heup. Met een dagelijkse wandeling ging ze met stappen vooruit en een paar jaar geleden is ze lid geworden van de wandelclub. Dit was het eerste na het overlijden van haar man wat haar weer vreugde gaf. De wekelijkse wandeling en uiteraard het contact met de andere dames deed haar ontzettend goed. Deze positieve trend kwam volledig ten val door de lockdowns en haar angst voor besmetting. Corinne durft nauwelijks naar buiten en slijt haar dagen voor de TV. De heupklachten zijn zo verergert dat ze krukken nodig heeft en maximaal vijf minuten kan lopen.

George van 47 heeft steeds last van de zijkant van zijn been. Hij heeft in het verleden een motorongeluk gehad en sindsdien is zijn been een zwakke plek geworden. George zit niet lekker in zijn vel. Hij is een jaar geleden gescheiden en houdt niet van de stilte. Het thuiswerken nekt hem. Hij mist het contact met zijn collega’s en de gezelligheid van de sportclub. Hij ervaart veel meer pijn aan zijn been en merkt dat hij nergens zin meer in heeft.

Anouska van 34 werkt net als George thuis. Op zich niet erg, maar de weken dat de kinderen thuis waren vond ze loodzwaar. Ze zit er mentaal door heen. De spanning in haar schouders is zo toegenomen dat ze constant hoofdpijn heeft en niet echt aardig meer is voor haar omgeving.

De overeenkomsten bij deze drie: er is een bestaande klacht, die aardig hanteerbaar was. Door ontspanning konden ze alle drie prima met de bestaande klacht omgaan. Door gebrek aan ontspanning zien we dat het nu escaleert.

Inmiddels hebben we deze cliënten behandeld met een op maat gemaakt behandelplan. En de resultaten mogen er zijn: Corinne is minder angstig en durft weer voorzichtig langere stukjes te lopen, George kan beter ontspannen en heeft minder last van zijn been. Anouska heeft minder last van haar schouders en is beter in staat aan te geven wanneer ze overloopt.

Herken je jezelf in een van deze klachten en ben je benieuwd of acupunctuur ook iets voor jou kan betekenen? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek via www.praktijkacure.nl/afspraak-maken of neem contact op met (0228) 511 517.
Praktijk Acure
Els Ligthart en Roy Grevelt

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen