dinsdag 16 april 2024
spot_img

Als er meer opties zijn om van pijn en klachten af te komen

“Na tien maanden zenuwpijn en bijna niet meer kunnen lopen of staan, stond acupunctuur nog als laatste op mijn lijstje om te proberen. Bij de reguliere artsen was ik uitbehandeld. Er was niets te vinden en ik moest het accepteren en leven op medicatie en pijnstillers. Ik had voor Praktijk Acure gekozen en dacht bij mezelf: ‘Kom maar op, ik zie het wel, ik heb niks te verliezen’. Na de eerste behandeling had ik 1 uur geen pijn, na de tweede behandeling had ik een halve dag geen pijn en dat liep na zes behandelingen uit op helemaal geen pijn meer. Voor mij is dit in ieder geval reden genoeg om mijn verhaal te delen en in gesprek te gaan met Els Ligthart en Roy Grevelt, omdat er heel veel klachten behandeld kunnen worden door middel van acupunctuur”.

Susan
Els en Roy zijn zelf allebei van kleins af aan in aanraking gekomen met acupunctuur door een soortgelijk verhaal als die van mezelf. “Op mijn twaalfde werd ik na talloze onderzoeken gediagnosticeerd met een spastische darm en moest ik het doen met de bekende zakjes die je darmen ‘ontstoppen’”, vertelt Els. “Mijn tante vertelde over acupuncturist Rosekrans en na een aantal maanden behandeld te zijn met acupunctuur had ik nergens last meer van. Toen bleef ik nadenken over hoe dat nou toch kon. En jaren later heeft dit uiteindelijk geleid tot het opsturen van twee inschrijfformulieren voor de vierjarige HBO-opleiding tot acupuncturist die mijn man Roy en ik samen zijn aangegaan”.

Maar wat is acupunctuur nou precies?
“Waar beweging is, kan geen pijn zijn”, leggen Roy en Els uit. En ingewikkelder is het ook niet. “Ieder lichaam heeft energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Daar loopt stroom doorheen en dat kun je met de Acugraph meten (zie foto), dat is wetenschappelijk bewezen. Als de doorstroming in deze meridianen onderbroken is, stagneert de energiestroom en kunnen er klachten ontstaan”. En wat voor klachten kun je met acupunctuur behandelen? “Naast allerlei soorten pijn zoals chronische pijn, reuma of artrose kun je heel veel meer met acupunctuur behandelen. Denk hierbij aan stress, migraine, slapeloosheid, een burn-out, bewegingsbeperkingen, menstruatieklachten en ook met zwangerschapswensen heeft acupunctuur al tot vele positieve resultaten geleid. Na een zesde behandeling volgt altijd een evaluatiemoment. Is er genoeg verbetering? Is er nog meer nodig? Is er behoefte aan preventief onderhoud om de klachten te monitoren?” aldus Els en Roy. “Voor mezelf heb ik ervoor gekozen om voor preventief onderhoud te kiezen omdat ik die vreselijke pijn, zoals aan het begin beschreven, nooit meer wil meemaken en tot zover is dat een prima keuze geweest en ben ik nog steeds pijnvrij”.

Ook zonder naalden
Mocht je zelf bepaalde klachten hebben en benieuwd zijn of acupunctuur voor jou een oplossing kan zijn, meld je dan telefonisch of online aan voor een gratis kennismakingsgesprek. Acupunctuur wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat niet ten koste van het eigen risico. Acupunctuur is ook geschikt voor kinderen en voor mensen met naaldangst. Er worden dan gewerkt met Japanse technieken met tools die niet door de huid gaan.

Praktijk Acure is gevestigd aan Het Voert 3F in Grootebroek en is bereikbaar via (0228) 511 517.www.praktijkacure.nl. De praktijk ligt op 5 minuten lopen van het NS-station Bovenkarspel-Grootebroek.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen