woensdag 24 juli 2024
spot_img

Als je cyclus helemaal van slag is

Begin deze maand stond in het AD een grote kop met de tekst: Menstruatie is anders na vaccin: ‘Ik ben nog nooit zo hevig ongesteld geworden, tot nu’. Bij Lareb zijn wel duizenden meldingen binnen gekomen van vrouwen waarbij een of twee maanden na de vaccinatie de cyclus helemaal van slag is. Menstruaties die uitblijven, hele heftige menstruaties, doorbraakbloedingen en zelfs het optreden van bloedingen na de overgang.

Wij herkennen dit beeld en zien ook veel vrouwen in de praktijk waarbij de cyclus ontregeld is na vaccinatie. Bij de meeste vrouwen herstelt de cyclus weer binnen een paar maanden.
Los hiervan komen menstruatieproblemen toch vaker voor dan je denkt. In onze praktijk zien we regelmatig zeer uiteenlopende klachten. Dames die rond hun 16de nog helemaal geen menstruatie hebben gehad, dames met een te korte of juist veel te lange cyclus, dames met heftige bloedingen, dames met PMS-klachten, dames met een zwangerschapswens, dames met overgangsklachten etc.

Sara is een van deze dames. Ze bijna 17 en heeft een half jaar terug net voor de eerste keer een menstruatie gehad en dat was het. Ze heeft geen idee of het nog een keer komt.
Ook Diana van 28 jaar, heeft al jaren PMS. Ze zegt dat ze altijd 3 super goede weken heeft en dan komt die rottige vierde week er weer aan. Een week vol ellende. ‘Ik ben bokchagerijnig, heb hoofdpijn, wil heel veel zoetigheid eten en op de bank liggen. Ik ben dan zo moe en ben niet vooruit te branden.’

Tanja van 34 heeft het altijd ‘blafheet’. Ze zweet veel, heeft vaak dorst en heeft een hele korte cyclus van 19 dagen. ‘Het is net of mijn interne thermostaat veel te hoog staat. Mijn cyclus wordt steeds korter en heftiger. Geen idee waarom.’
José van 46 is het tegenovergestelde van Tanja. Ze heeft het zo vaak ijskoud. Altijd koude voeten, koude rug. Ze heeft een cyclus van 7 weken, met nauwelijks bloedverlies. ‘Mijn lichaam draait op een te laag pitje, ik krijg het gewoon niet warm.’
Elly is 55 en hoopte dat die ellendige overgang nu wel eens klaar zou zijn. Die opvliegers zijn tot daar aan toe, maar die menstruatie. Een half jaar niks, geen menstruatie te bekennen en ineens… hoppa, daar gaan we weer. Wat een teleurstelling. Denk je er eindelijk vanaf te zijn, maar nee hoor.

Al deze dames hebben we behandeld met een op maat gemaakt behandelplan. En de resultaten mochten er zijn. Sara heeft nu na 3 maanden een normale regelmatige cyclus. Diana heeft minder last van de PMS klachten. Tanja zweet veel minder en haar cylus wordt langer. José heeft het minder koud en haar cyclus wordt korter. En Elly is zowel van haar opvliegers als van de menstruaties af.
Herken je jezelf in een van deze klachten en ben je benieuwd of acupunctuur ook iets voor jou kan betekenen? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek via www.praktijkacure.nl/afspraak-maken of neem contact op met (0228) 511 517.

Praktijk Acure
Els Ligthart en Roy Grevelt

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen