maandag 22 juli 2024
spot_img

Als je je schouders er niet meer onder kunt zetten

Ongeveer één op de vijf mensen krijgt ooit met schouderklachten te maken. Na zes weken heeft 70% nog klachten, na een half jaar is dit 50% en zelfs na een jaar heeft 40% nog steeds klachten. De klachten kunnen variëren van een pijnlijke bovenarm tot een niet functionerende schouder. Mensen wachten over het algemeen te lang met hulp zoeken en dat is een gemiste kans. Hoe langer je doorloopt met klachten, hoe erger het wordt. Het is net als met onkruid, ben je er op tijd bij, dan valt het meestal wel mee.

Voor me zit Josien, ze net 32 geworden. Ze barst in huilen uit, het wordt haar allemaal net even teveel. Snikkend verontschuldigt ze zich voor haar uitbarsting. Ze heeft al 3 maanden last van haar schouder en weet inmiddels niet meer waar ze het zoeken moet.
Het begon allemaal heel geleidelijk, zonder dat ze er erg in had. Ze dacht dat het wel weer vanzelf over zou gaan. De eerste tijd had ze vooral zeurende pijn, maar kon alles nog gewoon doen. Daarna begon de pijn steeds meer toe te nemen en kon ze nauwelijks haar kind meer optillen. Ze had pijn met wandelen, fietsen, autorijden, stofzuigen, ramenlappen en boodschappen doen. Het lukte haar zelfs niet om haar BH bandje meer vastmaken! Vervolgens kreeg ze ’s nachts ook last van pijnscheuten waardoor ze slecht sliep. Ze moest overal hulp bij vragen. Uiteindelijk kon ze haar werk niet meer uitvoeren en zat zwaar gefrustreerd thuis. Ter afleiding ging ze Diamond-painting met haar ‘goede arm’ doen en deze arm begon ook steeds pijnlijker te worden. Ze was er helemaal klaar mee.

Gelukkig zagen we bij Josien na enkele behandelingen al verbetering. Ze kon haar arm steeds verder bewegen en de pijn verminderde. Het slapen ging beter, het fietsen lukte weer en ze kon zelfs haar BH bandje weer vastmaken! Inmiddels is ze goed hersteld en weer volledig aan het werk. Onderzoek laat zien dat acupunctuur zeer effectief kan zijn bij pijnklachten. Pijn is erg vervelend, maar het heeft meestal wel nut: het lichaam geeft hiermee een aan dat het iets absoluut niet prettig vindt. Hoe vaker dit voorkomt, hoe heviger het lichaam gaat protesteren met pijnprikkels of uitstraling naar een arm of een been. Vaak komt het door een verkeerde beweging of een verkeerde werkhouding. Heb je steeds nek- en schouderpijn nadat je gestrest aan de computer hebt gewerkt? Zodra je de connectie ziet tussen pijn en verkeerd bewegen, heb je al 50% opgelost.

Het is dus heel belangrijk te onderzoeken wat het lichaam je duidelijk wil maken met de pijnklachten. Door samen de oorzaak van je klachten te achterhalen, kunnen we een behandelplan opstellen en proberen we je zo snel mogelijk weer up en running te hebben.
Ben je benieuwd of acupunctuur ook iets voor jou kan betekenen? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek via www.praktijkacure.nl/afspraak-maken of neem contact op met (0228) 511 517.

Praktijk Acure
Els Ligthart en Roy Grevelt

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen