dinsdag 16 april 2024
spot_img

Als ouder worden niet zonder gebreken gaat

Het kan echt heel vervelend zijn om de dagelijkse taken of een geliefde hobby niet meer uit te kunnen oefenen. Het leidt tot grote frustratie en stress. In de praktijk zien we regelmatig cliënten die met deze klachten komen.

Frozen shoulder
Zo komt Gerda van 59 met een frozen shoulder. Ze baalt ontzettend dat ze belemmerd is in haar bewegingen en kan erg slecht slapen. Even de autogordel om doen lukt haast niet, dingen uit het keukenkastje pakken gaat heel moeilijk en ramen lappen al helemaal niet. Het frustreert haar enorm dat ze die gewone taken niet kan uitvoeren.

We bespreken haar klacht en kijken we hoe ver ze haar arm nog kan bewegen. De Acugraphscan laat een duidelijke onbalans zien en de corresponderende punten bij de enkel zijn erg gevoelig. We plaatsen kleine naaldjes en kijken hoe ver Gerda haar arm dan kan bewegen. Ze ervaart duidelijk minder pijn en komt veel verder. Een week later vertelt ze dat ze beter slaapt en ze veel minder pijn ervaart bij het bewegen.

Rugpijn met uitstraling naar rechterbeen
Dan komt Anton binnen, hij is net 65 geworden en is een echte doener. Hij helpt zijn schoonzoon het huis op te knappen: schilderen, behangen, lampen ophangen. Hij doet het met liefde maar sinds kort gaat het niet meer. Zijn rug is te pijnlijk. Als hij uit een stoel op staat krijgt hij steeds vaker rugpijn die regelmatig uitstraalt naar zijn rechterbeen. Uit de onderzoeken in het ziekenhuis kwam niets naar voren.

We bespreken zijn klacht en kijken welke bewegingen problemen opleveren. De Acugraphscan laat bij hem duidelijk een onbalans in de zones van zijn been en van de rug zien. We plaatsen kleine naaldjes op het hoofd en laten Anton een paar keer opstaan. De pijn is duidelijk minder! Na een week vertelt Anton dat het beter gaat met zijn rug. Hij heeft minder pijn en heeft wat kleine klussen gedaan. Stap voor stap gaat hij vooruit.

Hoofdpijn en piekeren
Dan Janine van 78, die zich snel druk maakt. Haar man moet binnenkort geopereerd worden! Janine is het overzicht kwijt, slaapt slecht, heeft hoofdpijn en maakt overuren met piekeren.
Haar Acugraphscan laat zien dat het hoofd overloopt. We plaatsen rustgevende naaldjes. Bij het vervolgconsult vertelt ze dat ze zich veel rustiger voelt, beter kon slapen en het gevoel heeft weer overzicht te hebben.

Pijn snel reduceren
Eén van de kwaliteiten van acupunctuur is dat we pijn meestal snel kunnen reduceren. We behandelen niet de pijnlijke plek, maar de corresponderende punten bij de enkels en polsen. In een serie van zes behandelingen zien we vaak dat de pijn afneemt tot acceptabele proporties. Daarna overleggen we of verdere ondersteuning nog nodig is.

Benieuwd of acupunctuur ook iets voor jou kan betekenen? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek/intakegesprek via www.praktijkacure.nl/afspraak-maken of neem contact op met: 0228 – 511517.

Blijf niet te lang lopen met klachten en gun jezelf de vrijheid om weer vooruit te gaan. In veel gevallen komt acupunctuur voor vergoeding in aanmerking, check dit bij je zorgverzekeraar.

Praktijk Acure, Els Ligthart en Roy Grevelt

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen