dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Amnesty zoekt collectanten

Wordt u dit jaar óók een van de collectanten die geld inzamelen voor Amnesty International? De jaarlijkse collecteweek van Amnesty vindt plaats van 12 tot en met 18 maart 2023.

Amnesty zoekt in Andijk nog enthousiaste vrijwilligers die een paar uur willen collecteren. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden als collectant? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met de lokale collectecoördinator Annethera Hos, 06-23056652.

Waarom collecteren?
Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. Voor mensen in conflictgebieden of voor mensen die onderdrukt worden vanwege hun mening, geloof of om wie ze zijn. Daar zijn hoge kosten mee gemoeid. Amnesty wil altijd en overal kunnen zeggen wat ze wil. Om haar onafhankelijkheid te waarborgen, neemt de organisatie voor onderzoek en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.

Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk voortzetten voor mensen zoals Murtaja Qureiris uit Saudi-Arabië. Als 10-jarige jongen riep hij tijdens een demonstratie ‘Het volk wil mensenrechten!’. Hij werd opgepakt. In de gevangenis werd hij gemarteld om hem te laten bekennen dat hij een molotovcocktail had gegooid. Qureiris kreeg de doodstraf. Amnesty voerde wereldwijd actie voor hem. In 2022 werd hij vrijgelaten.

Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen