dinsdag 16 april 2024
spot_img

Andijk helpt: 11 november was de dag…

Hadden jullie kinderen ook zoveel zin in Sint Maarten?? Voor Oekraïners was het feest van Sint Maarten een compleet nieuwe ervaring, maar het enthousiasme was er zeker niet minder om.

Vrijwilliger José van Andijk Helpt was ruim op tijd aanwezig in de opvang, zodat ze eerst nog even konden oefenen met het Nederlandse liedje. Sommigen hadden op school een liedje “11 november is de dag” geleerd, dit liedje klonk al snel op de tuinpaadjes rond Sorghvliet. Maar liefst 12 kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar en enkele (groot)ouders liepen met José door Andijk. Sommige Andijkers schrokken wel een beetje, toen ze in 1 keer 12 kinderen voor de deur zagen staan, maar gelukkig was er altijd wel wat lekkers in huis om aan de kinderen uit te delen.

Bij de Future stond naast snoep ook een beker limonade voor de kinderen klaar en voordat iedereen met een flinke voorraad snoep weer naar huis ging kregen ze bij Mariska’s Corner nog een heerlijke zak patat met. Moe maar voldaan kwamen de kinderen terug met niet alleen een zak vol snoep, maar ook een ervaring rijker.
Hartelijk dank aan vrijwilliger José, de deelnemende Andijkers en onze lokale ondernemers.

Wil jij ook kijken of je iets voor de Oekraïners in onze regio kunt betekenen? Sluit je op Facebook aan bij de groep Andijk Helpt.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen