woensdag 24 april 2024
spot_img

Andijk is een wandelclub rijker

In februari van dit jaar werd in Andijk gestart met een wandelclub. Die bestaat uit 2 groepen. Een groep loopt elke dinsdag om 13.30 u. vanaf het Dorpshuis-Centrum in de Sportlaan een wandelroute. De andere groep vertrekt elke dinsdag om 14.00 u. vanaf de zorginstelling Sorghvliet aan de Sorghvlietlaan. Daar vertrekken dan mensen met rolstoelen en rollators. De rolstoelen worden voortgeduwd door ondermeer vrijwilligers. Er worden nog meer vrijwilligers gevraagd dus wie daar zin in heeft kan zich daarvoor bij Sorghvliet melden.

De eerste weken kreeg de wandelclub ondersteuning van de begeleidster Rosa Schouten die ervaring heeft met wandelroutes. Nu bepalen de groepen zelf waar de wandelingen naar toe gaan. Bij de groep die start vanaf het Dorpshuis-Centrum wordt uitgegaan van wandelroutes van ongeveer 5 kilometer. De groep die start bij de zorginstelling Sorghvliet volgt een kortere route. De routes kunnen bijvoorbeeld naar de Westfriese Omringdijk gaan, of naar de Kleingouw, of naar de Dijkgraaf Grootweg. Na ongeveer 1 uur wandelen is de groep die vertrekt vanaf Dorpshuis-Centrum weer terug bij het Dorpshuis-Centrum. Ook de groep die vertrekt vanaf Sorghvliet gaat na afloop van de wandelroute naar het Dorpshuis-Centrum. De deelnemers van beide groepen zitten daar dan samen nog even gezellig na. Consumpties zoals koffie en thee zijn dan voor eigen rekening.

Iedereen die wil kan meedoen bij de groep die vanaf Dorpshuis-Centrum start. Het is gezond, meedoen is gratis en er is vooraf geen aanmelding nodig. Sommigen vinden het leuk om tijdens het wandelen gezellig wat te kletsen en anderen genieten vooral van het lopen. Dat kan allemaal. En je komt zo andere mensen tegen en komt langs leuke plekjes in Andijk. Probeer het gewoon een keer en wandel met ons mee! Met vriendelijke groet – De Wandelclub

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen