donderdag 18 april 2024
spot_img

Andijk is tijdelijk een gezellig Café rijker!

Een nieuw café in Andijk? Jahoor, je leest het goed. In het weekend 14 & 15 april komt de gezelligste kroeg ‘De Warme Bal’ naar ons mooie dorp.

Is dit een écht café dan? Nou, niet helemaal maar gezellig wordt het wel. Het Andijker Toneel speelt namelijk op 14 en 15 april het toneelstuk ‘Alle ballen op Bertha’ in Cultura. Het stuk speelt zich af in café ‘De Warme bal’. Een gezellig, maar zeer gedateerd café dat zijn beste tijd wel heeft gehad.

Het café wordt gerund door Bertha, een heerlijk nuchtere barvrouw. In de kroeg komen eigenlijk alleen nog maar een paar vaste stamgasten die graag een drankje komen drinken, maar ook graag lekker komen kletsen met elkaar over de liefde, dagelijkse beslommeringen en om slappe moppen met elkaar delen.

Gelukkig wordt het café financieel ondersteund door de neef van Bertha. Anders had het café niet meer bestaan. De neef van Bertha, een baron met veel centen, denkt echter dat Bertha een goedlopend en chique restaurant heeft. Als blijkt dat hij een bezoek komt brengen gooit Bertha alles in de strijd om van het café een chique restaurant te maken. Ze krijgt hierbij hulp van een aantal stamgasten die ook alles uit de kast trekken om netjes over te komen. Je zult begrijpen dat dit niet loopt zoals het zou moeten lopen. Er gaat een hoop mis en de kans is groot dat de neef van Bertha snel door heeft dat het toch allemaal net even anders is dan verwacht.

Ook krijgt de kroeg een bezoek van de burgemeester. De verkiezingen staan voor de deur dus de burgemeester moet nog even een check doen of aan alle regels wordt voldaan. ‘De warme bal’ is echter niet zo stipt op regels dus de vraag is of men wel helemaal voldoet aan de eisen van de burgemeester. Maar ach….als een burgemeester in goed gezelschap is van een rijke neef en goed gezelschap (en onder invloed van een drankje), dan knijpt hij mogelijk wel een oogje dicht.

Wat zich verder allemaal gaat afspelen in ‘De warme bal’ gaan we natuurlijk niet verklappen. Wel verklappen we dat het toneelstuk dat het Andijker Toneel voor je gaat spelen een heerlijk blijspel is waarbij gelachen wordt, maar waar ook een traan gaat vallen.
Voor jou dan ook zeker een reden om een bezoek te brengen aan ‘De warme bal’ en onder het genot van een bakje koffie of borrel te genieten van het toneelspel.

Dit jaar speelt het Andijker Toneel met twee debutaten, namelijk Renco van den Hout en Mandy Schot. Een spannend moment voor beide om voor jullie op de planken te staan en hun kunsten te tonen. Tijdens de repetities hebben ze duidelijk laten zien dat ze het kunnen dus dat moet helemaal goed gaan.
Naast Renco en Mandy worden de rollen verder vervuld door Nicole Bruin-Vos, Daniël Steltenpool, Petra Imanse, Sam de Vries, Gré Dol, Raymond Busch, Tineke Langius en Ineke van Duin.
Ook dit keer is de regie in goede handen van Wendy Sinnige die er weer allemaal leuke dingen bij heeft bedacht en ook weer creatief is geweest in de ideeën voor het toneel.

Alle reden dus om vrijdag 14 of zaterdag 15 april een bezoek te brengen bij Het Andijker Toneel die hun toneelstuk ‘Alle ballen op Bertha’ speelt in Cultura.
De deuren gaan om 19:30 open en om 20:00 uur gaan de doeken open. Je kunt eenvoudig online kaarten kopen via de website van het Andijker Toneel via www.andijkertoneel.nl.

Het is raadzaam om dit vooraf te bestellen zodat je er zeker van bent dat je een plekje in de zaal hebt. Voorgaande jaren was het Andijker Toneel alle avonden op voorhand volledig uitverkocht.

Na afloop kan je natuurlijk altijd gezellig nazitten in Cultura onder het genot van een drankje en hapje en kun je lekker nakletsen.

Uitoering Andijker Toneel: ‘Alle ballen op Bertha’
Aanvang:  20:00 uur, Cultura – Andijk

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen