donderdag 18 juli 2024
spot_img

Andijk krijgt eigen strand in het Centrum van het dorp

In het centrum van Andijk staat Dorpshuis Centrum en daarnaast wordt binnenkort een heus strand aangelegd. Vele m3 zand worden gestort op de parkeerplaats. Helaas is dit slechts tijdelijk. “Het is inderdaad een tijdelijke beach vanwege het beachvolleybaltoernooi op zaterdag 24 juni 2023,” vertellen Ywan, Marien, Mariska en Eduard van de organisatie.

Het jaarlijks terugkerende evenement begon ooit in 2015 met 18 teams, dit jaar staan er 24 teams klaar op de drie velden de strijd aan te gaan om de flitsende nieuwe wisselbeker te bemachtigen. De organisatie is er klaar voor. “Onze herkenbare Hawaii-shirts zijn gewassen en gestreken, alle voorbereidingen zijn klaar, wat ons betreft kunnen we beginnen!”

Beach Andijk
Trekkers met bakken vol zand zullen vlak voor het toernooi van de nu nog kale bestrating op de parkeerplaats een heus strand maken. Op de ontstane zandvlakte zal snel een beach ‘vibe’ ontstaan. Helaas is dat tijdelijk, reden te meer om er van te komen genieten. U bent allen van harte welkom ter aanmoediging van de teams.

Gezelligheid voorop
Er doen dit jaar 24 teams mee, de één beter in volleybal dan de ander, maar allemaal super fanatiek. Elk team heeft in elk geval één dame opgesteld staan en dient ook zelf de scheidsrechterfluit te hanteren bij de ‘andere’ onderlinge wedstrijden. “Supporters zijn meer dan welkom, want gezelligheid staat voorop.”

Drankje en hapje
Op de beachvelden gaat het er fanatiek aan toe. Na de wedstrijd is er echter gelegenheid om even ‘te chillen’ op het terras. Bij Dorpshuis Centrum kunt u versnaperingen halen. Uiteraard zijn er koffie, thee en diverse frisdranken. Later op de dag zal er ook wel een koud biertje en lekker wijntje geschonken worden. Zelfs aan de lunch -dan wel avondeten- is gedacht: patatjes, broodjes kroket of frikandel en hamburgers of een sateetje? Zelf bestellen en dan lekker smullen!!

Muzikaal genot
De deelnemers aan de wedstrijden en alle kijkers zijn van ’s morgens 11 u tot en met de avond welkom. Er is gezorgd voor muziek, dus het wordt vast en zeker een lekker sfeertje. De wedstrijden zullen tot ongeveer 15:30 uur gespeeld worden en daarna wordt het echt spannend. De halve en hele finale worden gespeeld vanaf ca 16:00 uur. Vorig jaar werd de wisselbeker voor de derde keer op rij gewonnen en dus mocht dat team, de beker houden. Welk team zal dit jaar de spiksplinternieuwe en flitsende wisselbeker mee mogen nemen?

Sponsoren bedankt
De teams spelen verdeeld over drie velden hun wedstrijden: Het Pop Vriend veld, het De Jong Lelies veld en het BDO veld. Naast deze drie hoofdsponsoren hebben vele andere bedrijven en ondernemers hun steun gegeven aan het organiseren van dit leuke dorpsevent. Zonder hen was het beachvolleyballen niet mogelijk geweest en dus zijn wij alle sponsoren volop dank verschuldigd.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen