vrijdag 21 juni 2024
spot_img

‘Andijk krijgt het mooiste museum van Nederland’

Eén ding is zeker volgens Edwin Groen uit Heerhugowaard. Als zijn 300 Citroëns straks staan te schitteren in het voormalige pand van wooncentrum de Zeehoek, heeft Andijk het mooiste museum van het land. Het toekomstige museum staat nog in de steigers, maar de verwachting is dat de deuren in juli open gaan.

Edwin groeide op in een huis tegenover de Citroëngarage van Piet Zijp in Heerhugowaard. Als jong jochie ging hij er aan het werk en zo raakte hij besmet met het Citroënvirus. Het merkwaardige exterieur was het eerste waar Edwin voor viel: “Ze zijn mooi van lelijkheid en simpelheid.”

Driehonderd auto’s
Na zijn bijbaan bij Piet Zijp werd Edwin in de regio bekend om tweewielerzaak Edwin Groen in Heerhugowaard. Toch bleef de liefde voor vierwielers altijd bestaan. Hij heeft driehonderd Citroëns in zijn bezit en daar zitten zo veel bijzondere exemplaren tussen dat hij een eigen museum wil beginnen.

Het pand aan de Gedeputeerde Laanweg biedt alle ruimte om de auto’s (vanaf bouwjaar 1948) tentoon te stellen. “We gaan over drie maanden op aangewezen dagen open, maar je zou ook een afspraak kunnen maken voor een personeelsuitje of een vriendengroep. De koffie en taart staat dan klaar en ik vertel de verhalen van de opmerkelijkste exemplaren.”

Andijk op de kaart
“Het klinkt misschien een beetje pocherig, maar dit wordt gewoon het mooiste museum van Nederland”, stelt Edwin. “Ik denk dat het een verrijking is voor Andijk, het biedt mensen een compleet dagje uit, want ze kunnen het combineren met een ander uitje in de regio. Met het museum wil ik Andijk nog meer op de kaart zetten.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen