maandag 22 juli 2024
spot_img

Andijk wordt steeds schoner, maar….. Internationale Plastic peukenactie ook succes in Andijk

Op zaterdag 1 juli heeft Andoik Skoôn haar maandelijkse schoonmaakactie gehouden. Wat een hectiek daar in de IJsclubkantine! Want wat was er aan de hand? Behalve de plastic peuken- en opruimactie (13 vrijwilligers!)werd daar ook nog het festivalterrein van Dijkpop (30 vrijwilligers!) opgebouwd.

Om 9 uur gingen we op pad, in best wel heftige regen,ieder met een eigen opruimroute. De hele Dijkweg werd in drieën opgedeeld, ieder stuk 2 vrijwilligers, de Middenweg werd door 4 opruimers onder handen genomen, 2 personen namen de Hoekweg en Kleingouw voor hun rekening, 1 persoon de Beldersweg en zijstraten.
De straten en wegen zien er voorlopig weer spic-en span uit. Voorlopig, want door o.a. vakantieverkeer zullen er toch weer dingen op straat of in de natuur worden gegooid.

De rommel wordt volgens Andoik Skoôn gemiddeld wel minder, maar sommige mensen blijven toch blikjes, flesjes, zakjes, bekertjes, piepschuim, en andere rommel weggooien op de openbare weg. Ook blijken hondendrollen overal in de openbare ruimte te liggen, meer dan anders.

Deze keer ging ook veel aandacht naar de landelijke Plastic Peukenactie. In en rond Andijk zijn 9.900 sigarettenpeuken weggeruimd. Een flink aandeel in het landelijk aantal van 600.000 peuken.

Na afloop van deze bijzondere raapdag kregen we koffie van Stichting Dijkpop. Als dank hiervoor gaan we helpen met opruimen op maandag 10 juli en/of dinsdag 11 juli om 19:00 uur. Grijpers en zakkenhouders zijn aanwezig.

Volgende datum:  zaterdag 5 augustus.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen