Gerrie en Riet zijn 47 jaar samen en de 80e verjaardag van Gerrie vieren zij samen met hun met kinderen en kleinkinderen. Tekst en foto OdB

Op 30 augustus 2023 hoopt Gerrie Bruin de kaarsjes op een taart ter ere van zijn 80ste verjaardag uit te blazen. Die dag wil hij samen met zijn vrouw Riet, hun kinderen en kleinkinderen vieren.

“Samen met onze kinderen en hun partners en de vijf kleinkinderen hebben we een etentje gepland. Gewoon gezellig samen zijn en genieten van de kleine geluksmomentjes. De kleine dingen waarderen en mooie herinneringen maken, samen.”

Beroemde Andijker
Veel mensen kennen Gerrie nog uit zijn wielrenjaren. Zijn belevenissen uit die tijd hebben al eens in de Andijker gestaan. Hij is met recht een ‘beroemde Andijker’ te noemen. Die fiets periode is inmiddels wel voorbij en van die tijd zijn er nu vooral de warme herinneringen, de foto’s en de vele verhalen. Achter de geraniums zitten is er echter niet bij, Gerrie is altijd sportief en bezig gebleven.

Mooiste plek
Gerrie werd geboren op Andijk en woont er nog steeds, hoewel hij ook wel flink wat andere plekken in Nederland heeft gezien. Hij is blij als hij weer terug is in zijn eigen dorp. “We wonen ,” zo stelt hij “op het mooiste plekkie van Plan Zuid. De Murillolaan, een hoekhuis, op een ruime kavel, een heerlijke en kleurrijke tuin, genoeg te zien en te beleven en ook voldoende privacy. Wat wil een mens nog meer! Ik hoef hier niet weg.”

Gegund
Toen Gerrie en zijn vrouw Riet een huis zochten in Andijk, werd hem deze mooie stek gegund. “Zo voelde het in elk geval wel, dat ik door mijn verdienste in de wielersport toch een streepje voor had, maar misschien kwam onze aanvraag wel gewoon precies op het juiste moment?” Hier werden zij de ouders van een dochter en een zoon, die inmiddels beiden zelf een gezin hebben en wat Gerrie en Riet de opa en oma maakt van vijf schatten van kleinkinderen. “Ze wonen niet om de hoek, dus we zien ze niet elke dag. Maar als we gevraagd worden om op te passen, zorgen we dat we ’s morgens vroeg vertrekken om al voor de files uit op plaats van bestemming te zijn en genieten dan met volle teugen van ons opa en oma-schap.”

Aan de wandel
Altijd heeft Gerrie naast het fietsen, ook het schaatsen en het wandelen graag gedaan. Nog steeds wandelt hij dagelijks een flink stuk. “Sommigen van mijn leeftijd lopen naar de supermarkt en terug. Dan vinden ze een hele tocht. Ik loop dan wel even naar de supermarkt in Medemblik of een ander dorp verderop, “lacht hij.
Samen met zijn maatje –van 82 jaar- weten ze van geen ophouden. “Stilzitten is niks voor mij en als je beweegt dan blijf je beter in je vel. Natuurlijk worden we inmiddels gezien als ‘oudjes’ maar zolang alles nog gaat blijf ik wandelen en voel ik me jong!”