maandag 20 mei 2024
spot_img

Andijker toneel speelt ‘Zusters in zaken’

Gelukkig kan en mag het Andijker Toneel weer een geweldig stuk voor u uitvoeren. Na bijna 2 jaar geen uitvoering te hebben kunnen en mogen geven vanwege corona, mag de toneelvereniging uit Andijk weer de planken op. Zijn hopen u binnenkort weer te begroeten in Cultura te Andijk.

Het Andijker Toneel speelt dit jaar 3 keer zijn uitvoering, te weten op zaterdag 22 oktober, vrijdag 28 oktober en zaterdag 29 oktober. Voorgaande keren waren de zalen goed gevuld en volledig uitverkocht waardoor ze dit jaar dit jaar een extra avond hebben ingepland. U kunt de heel eenvoudig uw kaarten bestellen via de website van het Andijker Toneel (www.andijkertoneel.nl)

Dit keert speelt Andijker Toneel het geweldig blijspel/klucht ‘Zusters in Zaken’, geschreven door Ton Davids en geregisseerd door Wendy Sinnige. Een stuk dat inmiddels door veel verenigingen is gespeeld en dus ook enorm bekend is. Het stuk wordt zeer gewaardeerd door het publiek, dus waarschijnlijk ook door u. Dat kunt u natuurlijk alleen maar ervaren door het toneelstuk te komen bekijken. Een stuk geschikt voor jong en oud en waarin humor en een lach de boventoon voert. Heeft u dus weer zin in een heerlijk avondje ‘Lache, geniete en mooi an zitte’!, dan raden wij het zeker aan om een bezoek te brengen aan een van de uitvoeringen van deze toneelvereniging.
Het stuk speelt zich af in een klooster. Het klooster zit financieel behoorlijk in de problemen. Iets wat afgelopen weken ook veelvuldig in het nieuws is geweest. De kerken en kloosters lopen leeg. Zo ook dit klooster. Nonnen lopen weg en verlaten het klooster. Met vijf resterende nonnen wordt de toko draaiende gehouden. Het is echter toe aan vernieuwing om het klooster nog aantrekkelijk te maken en te houden.

De Aartsbisschop heeft echter hele andere plannen. Het klooster zal worden verkocht en er wordt een andere invulling aan gegeven. Iets wat de nonnen volledig tegenstaat. De zusters nemen het roer over en geven er op een ‘Sister Act’ achtige manier een nieuwe draai aan met behulp van een investeerder die ineens uit de hemel is komen opdagen. Het is een godswonder!
Het klooster wordt ook bezocht door een ‘straatmeisje’ dat op de vlucht is voor een drugsbende. Met haar achtergrond en ervaring weet ze de nonnen en pastor behoorlijk ‘chill en relaxed’ te krijgen.

Al met al wordt het een chaos, zeker doordat de pastor nogal begaan is met de miswijn en dus wel van een slokje houdt. Het feest wordt helemaal compleet wanneer blijkt dat er met de Aartsbisschop toch meer aan de hand lijkt te zijn dan aanvankelijk wordt gedacht. Dat zorgt voor een verassende wending.
Natuurlijk verklappen we niet de gehele inhoud van het stuk en is het onmogelijk om precies te omschrijven hoe het allemaal verloopt. Dat kunt u alleen maar ervaring door het te komen bekijken. Als u zin heeft in een ontspannen avondje vol gezelligheid en humor, dan is het een absolute aanraden om te komen kijken.

Het Andijker Toneel heet u van harte welkom in Cultura – Andijk, waar zij op 22, 28 en 29 oktober het stuk ‘Zusters in Zaken’ spelen.
Meer informatie en voor het online bestellen van uw kaarten kunt u terecht op www.andijkertoneel.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen